7 tips om rust in huis te brengen

Een stressvolle job, heel de dag druk bezig en aan het worstelen met deadlines? Dan wil je thuis vaak gewoon relaxen en de dagelijkse stress van je af laten vallen. Hier zijn alvast 7 korte tips om van je huis een oase van rust te maken

1. Laat zaken terugkomen

Hou je van veel combineren, laat verschillende stijlen dan geregeld terugkomen. Zo kan je mondern en koloniaal best wel combineren, maar enkel met herkenningspunten. Mix en match, zonder te overdrijven maar net genoeg om het herkenbaar te houden. 

2. Ruimtes stofferen

Kies voor neutrale gordijnen, liever effen dan bont en hetzelfde is eigenlijk van toepassing voor je tapijt. Zorg ook dat beide matchen. Laat muren behangen in 1 enkele kleur. Klinkt dit allemaal een beetje saai? Met accenten of 1 accentkleur maak je een wereld van verschil, zonder dat het de rust in gevaar brengt. 

3. De juiste geur zorgt voor rust

Het juiste huisparfum kan voor een gevoel van ontspanning zorgen. Er zijn genoeg gespecialiseerde winkels die een groot aanbod hebben en ook in je supermarkt kan je terecht. Lichte, subtiele en frisse geuren genieten de voorkeur boven zwaardere. 

4. Ruimte geeft rust

Een evidente maar toch hebben veel mensen de neiging hun huis, klein of groot vol te proppen. Probeer hier weerstand tegen te bieden. Zorg voor ruimte, wees spaarzaam met decoratie en je hoeft echt niet alles bij te houden of te kopen wat je ziet. 

5. Licht zorgt voor sfeer

De juiste sfeervolle en gedempte verlichting zorgt voor sfeer. Mijd te felle spots, dit kunnen pretbedervers zijn. Ook kaarsen geven je een instant gevoel van rust, plaats deze dan ook strategisch doorheen je interieur. 

6. Ontspullen en opruimen

Opgeruimd staat netjes. De uitdrukking gaat al jaren mee, maar een opgeruimd huis geeft je ook echt de nodige rust. Laat dus geen spullen slingeren en ruim geregeld op, zo krijgt frustratie geen kans. Ook al kost het vaak een (kleine) extra inspanning, je krijgt er kalmte voor in de plaats. Ga ook geregeld door je spullen en ‘ontspul’. Hou enkel de spullen die je gebruikt en/of echt gelukkig maken, doe al de rest de deur uit. Vrienden, familie of de kringloopwinkel zullen je dankbaar zijn. 

7. Haal hulp in huis

Een druk bestaan en bitter weinig tijd? Een hulp in het huishouden, bij het poetsen of het opruimen kan wonderen doen. Het kost misschien wat centen, maar als het financieel kan, krijg je er heel wat gemoedsrust en tijd voor in de plaats. Tijd die je dan echt kan gebruiken om tot rust te komen. 

Bron:
Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag