7 tips om rust in huis te brengen

Een stressvolle job, heel de dag druk bezig en aan het worstelen met deadlines? Dan wil je thuis vaak gewoon relaxen en de dagelijkse stress van je af laten vallen. Hier zijn alvast 7 korte tips om van je huis een oase van rust te maken

1. Laat zaken terugkomen

Hou je van veel combineren, laat verschillende stijlen dan geregeld terugkomen. Zo kan je mondern en koloniaal best wel combineren, maar enkel met herkenningspunten. Mix en match, zonder te overdrijven maar net genoeg om het herkenbaar te houden. 

2. Ruimtes stofferen

Kies voor neutrale gordijnen, liever effen dan bont en hetzelfde is eigenlijk van toepassing voor je tapijt. Zorg ook dat beide matchen. Laat muren behangen in 1 enkele kleur. Klinkt dit allemaal een beetje saai? Met accenten of 1 accentkleur maak je een wereld van verschil, zonder dat het de rust in gevaar brengt. 

3. De juiste geur zorgt voor rust

Het juiste huisparfum kan voor een gevoel van ontspanning zorgen. Er zijn genoeg gespecialiseerde winkels die een groot aanbod hebben en ook in je supermarkt kan je terecht. Lichte, subtiele en frisse geuren genieten de voorkeur boven zwaardere. 

4. Ruimte geeft rust

Een evidente maar toch hebben veel mensen de neiging hun huis, klein of groot vol te proppen. Probeer hier weerstand tegen te bieden. Zorg voor ruimte, wees spaarzaam met decoratie en je hoeft echt niet alles bij te houden of te kopen wat je ziet. 

5. Licht zorgt voor sfeer

De juiste sfeervolle en gedempte verlichting zorgt voor sfeer. Mijd te felle spots, dit kunnen pretbedervers zijn. Ook kaarsen geven je een instant gevoel van rust, plaats deze dan ook strategisch doorheen je interieur. 

6. Ontspullen en opruimen

Opgeruimd staat netjes. De uitdrukking gaat al jaren mee, maar een opgeruimd huis geeft je ook echt de nodige rust. Laat dus geen spullen slingeren en ruim geregeld op, zo krijgt frustratie geen kans. Ook al kost het vaak een (kleine) extra inspanning, je krijgt er kalmte voor in de plaats. Ga ook geregeld door je spullen en ‘ontspul’. Hou enkel de spullen die je gebruikt en/of echt gelukkig maken, doe al de rest de deur uit. Vrienden, familie of de kringloopwinkel zullen je dankbaar zijn. 

7. Haal hulp in huis

Een druk bestaan en bitter weinig tijd? Een hulp in het huishouden, bij het poetsen of het opruimen kan wonderen doen. Het kost misschien wat centen, maar als het financieel kan, krijg je er heel wat gemoedsrust en tijd voor in de plaats. Tijd die je dan echt kan gebruiken om tot rust te komen. 

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer

5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om een kleine ruimte in te richten zonder het op een soek te laten lijken. Het is dan ook aangewezen om zoveel mogelijk opbergruimte te voorzien, maar zonder daarbij de harmonie van de ruimte te verstoren, zodat ze nog steeds gezellig en warm blijft aanvoelen. Om je te helpen in je keuze, geven we je vijf tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons