5 tips om te schilderen als een pro

Lap, het is van dat: het tuinhuis heeft een nieuw verflaagje nodig en de babykamer verdient toch echt wel een hip kleurtje voor the big arrival… Ontzie je je ook het “overal vuil en verf druppels”-scenario? Dit is hoe je proper kan schilderen...
   1. Goed begonnen, half gewonnen!   Schilderen heeft eigenlijk wel wat van marathon lopen: om beiden met verve te realiseren, is een goede voorbereiding nodig. Gouden regel bij schilderwerken: plak af en bescherm. De vloer kan je volledig bedekken met plastic folie of karton (geen al te dun materiaal gebruiken, want anders heb je evengoed prijs!). Ramen, deuren en muren plak je af met tape. Ook een handige is het weghalen van deurklinken en afdekplaatjes van je schakelaars en stopcontacten.   2. De nooit in’t zak gezet-tip   Voor je verf in je verfemmer giet, span je een propere plastic zak in je emmer. Ben je klaar met schilderen, heb je de zak maar weg te gooien. Dit versus uren schrobben … wij weten het wel!   3. Dik of dun, altijd fun   De juiste verfborstel zorgt voor happiness! Het is echt geen gedoe om een gigantisch oppervlak te schilderen met een kleine borstel. Omgekeerd geldt ook: gaat het om detailwerk, pas je kwast daar dan aan aan. In het eerste geval ben je gewoon uren langer bezig dan nodig, in het tweede geval ook gezien je extra verfspatverwijder-werk zal hebben.   4. Niet spotten met spatten   Over spatjes gesproken! Verven zonder spatten is bijna niemand gegeven. Zorg ervoor dat je altijd een vochtige doek bij de hand hebt en verwijder spatten onmiddellijk. Het spaart je op termijn veel gekras en gevloek.   5. De award voor raarste kwast gaat naar…   Jezelf! Denk er bij schilderwerken aan een aangepaste outfit aan te trekken, eentje die vuil mag worden. Trek desnoods plastic zakken over je schoenen! Draag daarnaast ook een stofmasker en een veiligheidsbril (verf + ogen = no go). Je ziet er misschien wat vreemd uit, maar dat is voor het goede doel.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer

5 tips om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te gebruiken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om een kleine ruimte in te richten zonder het op een soek te laten lijken. Het is dan ook aangewezen om zoveel mogelijk opbergruimte te voorzien, maar zonder daarbij de harmonie van de ruimte te verstoren, zodat ze nog steeds gezellig en warm blijft aanvoelen. Om je te helpen in je keuze, geven we je vijf tips om je kleine woonkamer zo goed mogelijk in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons