Één euro per vierkante meter grondprijs: een bodemprijs in Frankrijk!

Frankrijk heeft veel grond te koop en gemeenten van het land weten niet wat te doen om hier investeerders voor aan te trekken.

In april 2015, heeft de stad Champ-du-Boult, vlakbij Calvados in Normandië, besloten land te verkopen tegen de bodemprijs van ... €1,00 per vierkante meter. Dat wil zeggen 12 keer minder dan de oorspronkelijke prijs die was aangekondigd!

Na zeven jaar de percelen proberen te verkopen leverde dit helaas geen succes op. De burgemeester van het dorp heeft daardoor de originele prijs gereduceerd. Met deze hoge kortingen verslaan ze de concurrentie. Resultaat: meer dan 200 kandidaten waren direct geïnteresseerd. Een verleidingsoperatie die dus zijn vruchten heeft afgeworpen.

Begin juni was het de beurt van de stad Berrien, gelegen in Finistère. De stad implementeerde dezelfde promotie. Dankzij deze methode wordt de demografie gestimuleerd en verrijkt op de lange termijn; door middel van gemeentelijke belastingen die van de bewoners wordt gevraagd. Dit idee kwam op bij de burgemeester van het dorp, hetzelfde voorbeeld als bij de Normandische stad.

10 percelen van 800 vierkante meter waren op de markt voor €9,50 per vierkante meter voor meer dan één jaar zonder succes. Daarom is de prijs verlaagd tot €1 / m², en het succes is al te zien!

Vorig jaar werden er in Sicilië (Italië) villa's verkocht voor de symbolische prijs van één euro. Geschiedenis laat zien dat dit werkt om faillissement te voorkomen en hele dorpen te herbevolken...

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop
Lees meer

Een opbrengsteigendom kopen: met welke aspecten moet je rekening houden?

Geld op de bank: vandaag de dag vergaart het meer stof dan dat het opbrengt. Daarom is het slim om je geld op andere manieren in te zetten: door te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld. Bezit je al een huis en denk je eraan om een opbrengsteigendom aan te kopen? Dan moet je wel met bepaalde aspecten en kosten rekening houden.
Lees meer

De voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust!

Ok, dit jaar zit een buitenlandse reis er misschien niet in, maar ook in de komende jaren kan een tweede verblijf aan de Belgische kust je veel plezier schenken. Wij zetten even enkele voordelen van een tweede verblijf aan de kust op een rijtje. En ja, dat zijn er heel wat.
Lees meer

Investeren in onroerend goed: een pand of een fonds?

Wil je investeren in onroerend goed, dan zijn er 2 mogelijkheden: een pand kopen of investeren in een fonds. Investeer je in een fonds, dan spreid je je investering over verschillende panden en jij krijgt via een dividend een deel van de huuropbrengst. Wat is het interessantst?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons