Één euro per vierkante meter grondprijs: een bodemprijs in Frankrijk!

Frankrijk heeft veel grond te koop en gemeenten van het land weten niet wat te doen om hier investeerders voor aan te trekken.

In april 2015, heeft de stad Champ-du-Boult, vlakbij Calvados in Normandië, besloten land te verkopen tegen de bodemprijs van ... €1,00 per vierkante meter. Dat wil zeggen 12 keer minder dan de oorspronkelijke prijs die was aangekondigd!

Na zeven jaar de percelen proberen te verkopen leverde dit helaas geen succes op. De burgemeester van het dorp heeft daardoor de originele prijs gereduceerd. Met deze hoge kortingen verslaan ze de concurrentie. Resultaat: meer dan 200 kandidaten waren direct geïnteresseerd. Een verleidingsoperatie die dus zijn vruchten heeft afgeworpen.

Begin juni was het de beurt van de stad Berrien, gelegen in Finistère. De stad implementeerde dezelfde promotie. Dankzij deze methode wordt de demografie gestimuleerd en verrijkt op de lange termijn; door middel van gemeentelijke belastingen die van de bewoners wordt gevraagd. Dit idee kwam op bij de burgemeester van het dorp, hetzelfde voorbeeld als bij de Normandische stad.

10 percelen van 800 vierkante meter waren op de markt voor €9,50 per vierkante meter voor meer dan één jaar zonder succes. Daarom is de prijs verlaagd tot €1 / m², en het succes is al te zien!

Vorig jaar werden er in Sicilië (Italië) villa's verkocht voor de symbolische prijs van één euro. Geschiedenis laat zien dat dit werkt om faillissement te voorkomen en hele dorpen te herbevolken...

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Investeren in studentenkamers. Een rendabele investering?

Investeren in studentenkamers. Studentenvastgoed als een rendabele investering. De voor- en nadelen op een rijtje. Waar moet je rekening mee houden? 
Lees meer

Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop
Lees meer

11 parameters die nodig zijn om een correcte investeringsanalyse te maken.

Een investeringsanalyse maken is niet altijd gemakkelijk. Er zijn heel veel factoren waar je rekening mee kan houden.
Lees meer

Waar moet je op letten wanneer je investeert in commercieel vastgoed?

Wie wil investeren in vastgoed denkt in eerste instantie aan residentieel vastgoed. Logisch, want het is vertrouwd, we hebben immers allemaal een woning. Het aanbod is groot, het doelpubliek is dat ook en is bovendien makkelijk te bereiken via de gekende kanalen. Het is een veilige keuze.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons