Één euro per vierkante meter grondprijs: een bodemprijs in Frankrijk!

Frankrijk heeft veel grond te koop en gemeenten van het land weten niet wat te doen om hier investeerders voor aan te trekken.

In april 2015, heeft de stad Champ-du-Boult, vlakbij Calvados in Normandië, besloten land te verkopen tegen de bodemprijs van ... €1,00 per vierkante meter. Dat wil zeggen 12 keer minder dan de oorspronkelijke prijs die was aangekondigd!

Na zeven jaar de percelen proberen te verkopen leverde dit helaas geen succes op. De burgemeester van het dorp heeft daardoor de originele prijs gereduceerd. Met deze hoge kortingen verslaan ze de concurrentie. Resultaat: meer dan 200 kandidaten waren direct geïnteresseerd. Een verleidingsoperatie die dus zijn vruchten heeft afgeworpen.

Begin juni was het de beurt van de stad Berrien, gelegen in Finistère. De stad implementeerde dezelfde promotie. Dankzij deze methode wordt de demografie gestimuleerd en verrijkt op de lange termijn; door middel van gemeentelijke belastingen die van de bewoners wordt gevraagd. Dit idee kwam op bij de burgemeester van het dorp, hetzelfde voorbeeld als bij de Normandische stad.

10 percelen van 800 vierkante meter waren op de markt voor €9,50 per vierkante meter voor meer dan één jaar zonder succes. Daarom is de prijs verlaagd tot €1 / m², en het succes is al te zien!

Vorig jaar werden er in Sicilië (Italië) villa's verkocht voor de symbolische prijs van één euro. Geschiedenis laat zien dat dit werkt om faillissement te voorkomen en hele dorpen te herbevolken...

Bron:
Immovlan


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag