Zoekmachines voor alle vastgoed in België of NederlandIn Belgie kan je via zimmo.be al het koop- en huurdersaanbod terugvinden op één advertentieplatform. 
Zimmo.be speurt daarvoor alle websites met vastgoed af zodat de huizenzoekers makkelijk hun weg vinden op het web. Zimmo.be stuurt diezelfde geïnteresseerde surfer met 1 muisklik door naar de oorspronkelijke detailfiche van het pand. Via ‘Mijn Zimmo’ kunnen de zoekopdrachten van de gebruiker integraal bewaard worden onder de naam die men verkiest terwijl men aan het zoeken is. Alle nieuwe panden van deze zoekopdracht kunnen ook dagelijks worden opgestuurd via email.


In Nederland kan je via huizenzoeker.nl het ganse aanbod terugvinden van zowel koop- als huurwoningen, aangevuld met een module over cijfers en trends uit de woningmarkt in Nederland, uitgesplitst per gemeente indien gewenst. Zo blijkt bv. dat het aantal te koop staande woningen in januari 2011 is gedaald met 1,75% naar 178.359 woningen. De mediaan vraagprijs is iets gestegen naar € 250.777.
Beide platformen zijn eigenlijk vastgoed koepelsites van de nieuwste generatie waarbij het gehele online advertentieaanbod van het betreffende land wordt gecentraliseerd op één plaats en aangevuld met ruime zoekfuncties. Daarentegen blijft het beperkt tot een zoekplatform voor de geïnteresseerde gebruiker op zoek naar een geschikt pand. Vermits het platform zelf zich beperkt tot publiciteit van het beschikbare aanbod kunnen er dus ook geen waarborgen worden gegeven over de juistheid en de volledigheid van de gegevens van het pand, de prijszetting ervan, de afspraken met de eigenaar qua bezichtiging, noch over de mogelijkheid tot veilig online bieden of kopen van het pand.


 


 


Deel dit artikel

Download ons ebook

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag