Zo wordt je huis meer waard


Je huis te koop aanbieden kan erg stressvol zijn. Zeker wanneer men het komt schatten. Dan gaan ze met argusogen jouw (renovatie)werk beoordelen. Maar stress zou je hier zeker niet van mogen krijgen. We geven je deze 8 handige tips waardoor je huis toch een hogere waarde krijgt op de markt!


Huiswerk

Bij een aankoop zoek je grondig naar extra informatie. En ook wanneer we iets te koop zetten, kijk je even rond voor hoeveel zoiets nu precies op de markt staat. Dat is hier niet anders. Je gaat namelijk op zoek naar de beste schatter.


Idealiter is die schatter iemand die in de regio woont en al lang genoeg actief is om de juiste schatting (of taxatie) te maken. Je kan daarbij ook terecht bij een onafhankelijke landmeter of huizenschatter.


Onderhoud

Of het nu een losse tegel, afgebladderde verf of vies tapijt is; je kan er best voor zorgen dat alles piekfijn in orde is. Elk minpuntje knabbelt namelijk heel wat van de maximumprijs af.


Het kan daarnaast handig zijn om een lijst bij te houden van alle gedane onderhoudswerken of renovaties die nog gaande zijn. Zo kan je dit als kostenraming gebruiken voor de schatter. Een huis waarin recentelijk gewerkt werd, kan waardevoller zijn.


Liefde op het eerste zicht

Dit geldt zowel voor een schatter als een potentiële eigenaar. Ze moeten op slag verliefd worden op dat ene, prachtige huis in de straat. Jawel, het jouwe. De eerste indruk is dus erg belangrijk. Een verwilderde voortuin is een totale afknapper, terwijl een fraai en kleurrijk bloemenbed in het oog springt!


Werkende toestellen

Heb je een vaatwasser dat enkel werkt nadat je een trap tegen geeft of een koelkast dat toch niet helemaal meer werkt? Deze kleine probleempjes kunnen je taxatie alleen maar negatief beïnvloeden. Je apparatuur kan dus best tip top in orde zijn.


Interieur

Hoewel je huis niet per se gewaardeerd wordt op het interieur, kan het geen kwaad om te laten zien dat het goed is verzorgd. Dat betekent niet dat je per se het duurste interieur moet hebben, maar een open, nette ruimte toont meer potentieel voor je huis. Hier kan je alvast alles lezen hoe vastgoedstyling je daarbij kan helpen.


De buurt

Voordat je huis getaxeerd wordt, kan je op de hoogte zijn van de prijzen van vergelijkbare nabijgelegen woningen, dat zou een enorme voorspeller van de waarde van uw huis kan zijn. Let wel op dat er uitzonderlijke gevallen zijn. Zo zijn er huizen goedkoper verkocht door een overlijden of echtscheiding. Kijk dus zeker geval per geval na.


Kostenverhouding

Wanneer je renovatiewerken hebt uitgevoerd, denk je misschien dat elke cent die je er hebt ingestoken, automatisch wordt doorgerekend in de vraagprijs. In de praktijk is dat helaas niet het geval. Kijk dus zeker na of jouw renovatie echt nodig is en je het rendement er ook kan uithalen.


schatting

Niet tevreden over je schattingswaarde? Dan kan je een tweede schatting aanvragen wanneer je denkt dat er echt iets is misgelopen. Je kan dan contact opnemen met de schatter om jouw bezorgheden even op tafel te leggen. Daarbij is belangrijk dat je enkele relevante criteria kan aanhalen waarom het in jouw ogen hoger kan. Misschien dat je toch nog een hogere vraagprijs kan bekomen.


Bron:

Zimmo

Gerelateerde artikels

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons