Zo bereken je oppervlaktes met Google Maps

Voor het opmeten van afstanden heb je eigenlijk geen speciale tool nodig: deze functie zit sinds enige tijd standaard in Google Maps, onder de rechter muisknop. Het programma Google Earth biedt met zijn Liniaal een vergelijkbaar meetinstrument. Dat omvat ook een functie om oppervlaktes en omtrekken te berekenen, maar daarvoor moet je dan wel de Pro-versie van de software installeren. Goed nieuws: die uitvoering is begin dit jaar gratis geworden, terwijl je er voorheen ruim € 300 voor moest neertellen. Meer info en een gratis licentiecode voor Google Earth Pro vind je hier.

Installeer je liever geen softwarepakket van 120 megabyte op je computer, dan biedt de Area Calculator Tool een prima online alternatief. Zoom op de gebruikelijke manier in op een plek naar keuze (je eigen achtertuin bijvoorbeeld) en klik met de muis op elk hoekpunt, totdat het hele terrein is omlijnd. De rode ballonnetjes op de hoekpunten kan je naderhand nog verplaatsen, om de selectie te verfijnen. Onder het kaartje verschijnt vervolgens zowel de oppervlakte in vierkante meter als de omtrek van het gebied in meter.

Tip

Klaar om samen je huis te verkopen?

Lees onze 10 stappen naar een succesvolle verkoop!

Gerelateerde artikels

Hoeveel kost een makelaar?

Je huis verkopen met een makelaar? Hoeveel kost het en hoeveel commissie betaal je daarvoor aan de vastgoedmakelaar?
Lees meer

Wil je een woning met erfdienstbaarheid kopen of verkopen?

Een woning verkopen met erfdienstbaarheid kan vaak intimiderend klinken. Wat is dat eigenlijk, erfdienstbaarheid? Welke soorten bestaan er allemaal? En heeft de erfdienstbaarheid dan ook invloed op de verkoop?
Lees meer

Wil je je sociale woning verkopen?

Een sociale woning is voor velen een kans op stabiliteit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je situatie nooit kan veranderen. Sommigen krijgen de opportuniteit om ver van huis te werken, bij anderen wordt het gezin dan weer wat te groot.
Lees meer

Verkoop je je nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning verkopen is een uitzonderlijke situatie. Bijna niemand verwacht immers om zo snel na de aankoop of bouw van een huis dat huis weer te moeten verkopen. 
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij