Zo bereken je oppervlaktes met Google Maps

Voor het opmeten van afstanden heb je eigenlijk geen speciale tool nodig: deze functie zit sinds enige tijd standaard in Google Maps, onder de rechter muisknop. Het programma Google Earth biedt met zijn Liniaal een vergelijkbaar meetinstrument. Dat omvat ook een functie om oppervlaktes en omtrekken te berekenen, maar daarvoor moet je dan wel de Pro-versie van de software installeren. Goed nieuws: die uitvoering is begin dit jaar gratis geworden, terwijl je er voorheen ruim € 300 voor moest neertellen. Meer info en een gratis licentiecode voor Google Earth Pro vind je hier.

Installeer je liever geen softwarepakket van 120 megabyte op je computer, dan biedt de Area Calculator Tool een prima online alternatief. Zoom op de gebruikelijke manier in op een plek naar keuze (je eigen achtertuin bijvoorbeeld) en klik met de muis op elk hoekpunt, totdat het hele terrein is omlijnd. De rode ballonnetjes op de hoekpunten kan je naderhand nog verplaatsen, om de selectie te verfijnen. Onder het kaartje verschijnt vervolgens zowel de oppervlakte in vierkante meter als de omtrek van het gebied in meter.

Tip

Klaar om samen je huis te verkopen?

Lees onze 10 stappen naar een succesvolle verkoop!

Gerelateerde artikels

Mag je zelf je woning verkopen, ook al heb je een makelaar?

Wil je je huis of appartementje aan de kust verkopen nu de vastgoedmarkt in de lift zit? Misschien overweeg je dan met een vastgoedmakelaar in zee te gaan. Handig: je hoeft zelf geen bezichtigingen te organiseren of documenten in orde te brengen. Samenwerken met een makelaar is niet zo moeilijk: je ondertekent samen een contract en je makelaar gaat aan de slag om de verkoop te realiseren.
Lees meer

Kan je makelaar je huis in jouw naam verkopen?

Je doet een beroep op een vastgoedmakelaar voor de verkoop of verhuur van je huis of appartement. Mag de makelaar dan zelf beslissen om de verkoops- of verhuurovereenkomst in jouw naam en voor jouw rekening te ondertekenen?
Lees meer

5 tips voor een succesvolle home-staging!

Het is bewezen dat een woning die te koop of te huur staat meer kans heeft om de aandacht te trekken als deze wordt uitgelicht met professioneel ogende foto’s die onder meer de illusie van grotere volumes wekken.
Lees meer

Veel gestelde vragen rond het Coronavirus: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedmarkt?

Zoals vele sectoren, ondervindt ook de vastgoedsector hinder door het coronavirus. Maar wat betekent dit voor jou? Enkele antwoorden op de meest gestelde vragen.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons