Wonen in België vs. wonen in Spanje


België, het is het beste en mooiste land ter wereld. Alleen beseffen we dat niet altijd. Daarom vergelijkt Hebbes ons land met andere oorden. Zo tonen we aan dat het hier toch niet zo slecht is. Vandaag meten we ons met Spanje. Olé!


Wie denkt aan Spanje, denkt aan de siësta, de mooie cultuur, het voetbal en de Costa’s. Weten hoe het is om er te wonen? Lees dan zeker verder ...


Prijzen: 0-1

Het is duidelijk: in Spanje is alles goedkoper. En geen klein beetje: huurprijzen zijn er gemiddeld meer dan 50% goedkoper, en voor boodschappen leg je 30% minder op de toonbank voor hetzelfde winkelmandje. Dit alles maakt dat het algemeen prijsniveau in Spanje heel wat lager ligt dan in België.


Salaris: 1-1

Een gemiddelde Belg verdient netto 2.068 euro per maand. Een gemiddelde Spanjaard slechts 1.734 euro. Spanjaarden kunnen dus minder uitgeven, maar hebben wel koopkracht door de lage prijzen.


Luchtkwaliteit: 2-1

Spanje is één van de weinige landen die slechter scoort dan België op vlak van luchtkwaliteit. Spanje heeft qua beleid veel te lang gewacht om groene maatregelen te treffen. Ze beginnen er nu pas werk van te maken.


Onderwijs: 3-1

Belgen hebben gemiddeld 18,8 jaar onderwijs, terwijl Spanjaarden maar 17,6 jaar op de schoolbanken zitten. Het onderwijs is bij ons ook kwalitatiever.


Levensverwachting: 3-2

Een gemiddelde Belg wordt bijna 81. Een gemiddelde inwoner van Spanje wordt 83 jaar. Weer een bewijs dat een dagelijkse siësta gezond is. (Nu enkel onze baas nog overtuigen ...)


Veiligheid: 3-3

In België werd 6,6% van de inwoners geconfronteerd met een misdaad in de afgelopen 12 maanden. In Spanje maar 4,2%. Moorden gebeuren in België ook frequenter: 1,2 moorden per 100.000 inwoners tegenover 0,6 in Spanje. Spanje is dus veiliger.


Conclusie

Een gelijkstand! Que? Ja hoor, België en Spanje zijn even aantrekkelijk om in te wonen. Je hebt de keuze: of je blijft hier en geniet van een hoger loon, een betere luchtkwaliteit en beter onderwijs. Of je verhuist naar Spanje, en je profiteert van het goede weer, de veiligheid (Pas op: er zijn serieuze regionale verschillen!) en een langer leven.


Bron:

Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons