Wat is een verbrand pand?

Vastgoedmakelaars nemen de term ‘verbrand pand’ vaak in de mond. Wat betekent dat precies? En – nog belangrijker – hoe voorkom je dat een pand verbrand raakt?

Vastgoedmakelaars proberen een ‘verbrand pand’ altijd te voorkomen. Dat heeft echter niets met vuur te maken. Makelaars spreken over een ‘verbrand pand’ als een woning te lang te koop staat en uiteindelijk aan een te lage prijs verkocht wordt.

Hoe voorkomen?
Vastgoedspecialist Chris Tielemans van Onroerend Goed in Genk legt uit hoe je kunt voorkomen dat een pand verbrand raakt.

“We spreken van een verbrand pand als een woning na langere termijn nog niet verkocht is. Potentiële kopers vragen zich dan af waarom het pand nog steeds te koop staat, met alle negatieve gevolgen vandien. In theorie moet je een huis of appartement dat goed geprijsd staat binnen de 2 à 3 maanden kunnen verkopen. De tijd om je woning veel te hoog in de markt te zetten en af te wachten is echt voorbij. Het is een kopersmarkt en vandaar van essentieel belang dat je het aan een correcte prijs aanbiedt.”

Enkele tips
• Laat de waarde van je woning schatten door een professional. De meeste makelaars doen dit volledig vrijblijvend. Nodig er eventueel meerdere uit en stel je vraagprijs in op het gemiddelde van de schattingen.
• Goede foto’s doen je woning gemakkelijker verkopen.
• Voorzie een korte maar bondige tekst bij je zoekertje.

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Huis verkopen met Oximo: stappenplan

Wil je je huis verkopen? Ontdek in dit stappenplan van Oximo hoe dit precies verloopt. Zo ben jij perfect voorbereid op het verkoopproces!
Lees meer

Je huis verkopen na scheiding: hoe werkt dat?

Je kan je huis verkopen, je partner uitkopen of de woning houden in onverdeeldheid. Weeg de verschillende opties af en maak de juiste keuze.
Lees meer

Deze kosten betaal je bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen brengt een aantal vaste kosten met zich mee. Denk maar attesten, notariskosten en de prijs van een online advertentie
Lees meer

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij