WAT IS EEN ONLINE REPUTATIE ?


Ben je bewust van de informatie die over je wordt verspreid
Internet biedt een bulk aan informatie. Consumenten delen vandaag de dag hun ervaring via forums, weblogs of andere social media met elkaar. Wat voor bedrijf je ook hebt, een online reputatie heb je snel te pakken. Negatieve berichten over jouw bedrijf? De stap naar een concurrent is door de consument zo gemaakt.
   
Een online reputatie is hetgeen op internet te lezen is over jezelf of je onderneming. Niet alleen de informatie die je zelf op internet plaatst, op bijvoorbeeld je website of social media, maar ook informatie die consumenten op internet zetten, bouwt deze vorm van reputatie op. Of je nu slager, hovenier, webdesigner of machinefabrikant bent, een online reputatie is voor elke ondernemer van groot belang. Ook al ben je niet bewust bezig met je digitale reputatie, klanten hoeven maar iets over jou of jouw product op  internet te plaatsten en je online reputatie is gemaakt en voor iedereen zichtbaar.
 
Publiekservaring
Internetdeskundige Henk van Ess legt uit dat een online reputatie voor een groot deel door publiekservaring wordt bepaald. “Het begint al bij je website, daar moet je duidelijkheid bieden voor potentiële klanten. Met een goede website creëer je vertrouwen bij de consument. Het is de etalage van je bedrijf. Zorg ervoor dat klanten op een overzichtelijke website komen waar informatie goed vindbaar is. Is je website niet goed, dan komt dit je reputatie al niet ten goede.” Op het inrichten van je website heb je zelf invloed. Wat anderen over je schrijven op bijvoorbeeld diverse sociale media, fora en blogs is een ander verhaal.
 
Google Alerts en Socialmention.com
Een makkelijk instrument om informatie, die door anderen op internet wordt geplaatst, in de gaten te houden, is Google Alerts. Door het simpel ingeven van je naam en de naam van je bedrijf, kun je al achterhalen wat er over je op Google staat. Volgens Van Ess is het belangrijk dat je als ondernemer goed in de gaten houdt hoe je over de tong gaat en dan is alleen Google Alerts niet genoeg. “Google registreert niet alles. Je zult zelf actiever moeten zoeken, maar daar zijn genoeg tools voor. Zoals Socialmention.com. Dit is een zoekmachine die mediabronnen als Twitter, Facebook, YouTube en blogs doorzoekt." Social Mention is geschikt voor iedere ondernemer die op de hoogte wil blijven van wat het publiek over hem te zeggen heeft.  Aanmelden bij Social Mention is niet nodig. Wanneer de url van de sociale media tool wordt ingetypt, verschijnt een Google-achtig zoekveld, waardoor de gebruiker direct kan beginnen. Ook de websites topsy.com en ifttt.com raadt hij aan als nuttige tools.
 
Blijf je bewust van je online reputatie
Een goede online reputatie draagt bij aan het succes van een zaak en kan bijdragen aan een groei van je klantenkring. Zorg er dus voor dat je je bewust bent welke informatie over jou en je bedrijf op internet staat. Meer informatie over je online reputatie en het managen ervan is te lezen in ‘Manage je online reputatie’. Tips over hoe om te gaan met negatieve berichtgeving, is te lezen in ‘Online publiciteit: wat doe je ermee?’. 
 
Bron:
https://www.mkbservicedesk.nl/6069/wat-online-reputatie.htm

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons