Wat is het beste land om in te wonen?


Wellicht zal iedereen anders antwoorden op deze vraag. Doch als we het Human Development Report van de Verenigde Naties mogen geloven, springt één land eruit ten opzichte van de rest. En dat al voor de 12de keer intussen!


Je leest het goed, intussen voor de 12de keer prijkt Noorwegen helemaal bovenaan als 's werelds beste land om te leven, met een score van maar liefst 94,4%. Zij lieten naar verluidt de beste score optekenen op het gebied van levensverwachting, onderwijs en levensstandaard. Wist je bijvoorbeeld dat de Noorse bevolking een gemiddelde levensverwachting van 81,6 jaar heeft?


Het succes van het Scandinavische land is trouwens te wijten aan een paar factoren, zoals de olierijkdom, een sterk gezondheidssysteem, een prachtige natuur die talrijke toeristen trekt én een sterke overheid. Zo bedraagt het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking 64.922 euro.


Top 10 van beste landen om in te leven, anno 2015

Noorwegen 94,4%
Australië 93,5%
Zwitserland 93%
Denemarken 92,2%
Nederland 91,6%
Duitsland 91,6%
Ierland 91,6%
Verenigde Staten 91,5%
Canada 91,3%
Nieuw-Zeeland 91,3%
Singapore 91,2% 


En België?

België valt net buiten de top 20, dus zo slecht doen wij het nu ook weer niet. (Toch?)


Helemaal onderaan staan sowieso Niger, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Eritrea, Tsjaad en Burundi. En hoewel de meeste landen er in geslaagd zijn om hun positie van de voorbije jaren ongeveer te behouden, zijn er toch 2 uitzonderingen: Syrië verloor 15 plaatsen, Libië zakte 27 plaatsen!


Hoewel de voorbije kwarteeuw wereldwijd al twee miljard mensen uit de armoede zijn kunnen kruipen, verdienen toch nog 830 miljoen(!) werkende mensen minder dan 2 dollar per dag, oftewel zo’n 1,8 euro.


Bron:

Express.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons