13 januari 2016

Wellicht zal iedereen anders antwoorden op deze vraag. Doch als we het Human Development Report van de Verenigde Naties mogen geloven, springt één land eruit ten opzichte van de rest. En dat al voor de 12de keer intussen!

Je leest het goed, intussen voor de 12de keer prijkt Noorwegen helemaal bovenaan als 's werelds beste land om te leven, met een score van maar liefst 94,4%. Zij lieten naar verluidt de beste score optekenen op het gebied van levensverwachting, onderwijs en levensstandaard. Wist je bijvoorbeeld dat de Noorse bevolking een gemiddelde levensverwachting van 81,6 jaar heeft?

Het succes van het Scandinavische land is trouwens te wijten aan een paar factoren, zoals de olierijkdom, een sterk gezondheidssysteem, een prachtige natuur die talrijke toeristen trekt én een sterke overheid. Zo bedraagt het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking 64.922 euro.

Top 10 van beste landen om in te leven, anno 2015
Noorwegen 94,4%
Australië 93,5%
Zwitserland 93%
Denemarken 92,2%
Nederland 91,6%
Duitsland 91,6%
Ierland 91,6%
Verenigde Staten 91,5%
Canada 91,3%
Nieuw-Zeeland 91,3%
Singapore 91,2%

En België?
België valt net buiten de top 20, dus zo slecht doen wij het nu ook weer niet. (Toch?)

Helemaal onderaan staan sowieso Niger, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Eritrea, Tsjaad en Burundi. En hoewel de meeste landen er in geslaagd zijn om hun positie van de voorbije jaren ongeveer te behouden, zijn er toch 2 uitzonderingen: Syrië verloor 15 plaatsen, Libië zakte 27 plaatsen!

Hoewel de voorbije kwarteeuw wereldwijd al twee miljard mensen uit de armoede zijn kunnen kruipen, verdienen toch nog 830 miljoen(!) werkende mensen minder dan 2 dollar per dag, oftewel zo’n 1,8 euro.

Bron:
Express.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag