Wat is het beste land om in te wonen?


Wellicht zal iedereen anders antwoorden op deze vraag. Doch als we het Human Development Report van de Verenigde Naties mogen geloven, springt één land eruit ten opzichte van de rest. En dat al voor de 12de keer intussen!


Je leest het goed, intussen voor de 12de keer prijkt Noorwegen helemaal bovenaan als 's werelds beste land om te leven, met een score van maar liefst 94,4%. Zij lieten naar verluidt de beste score optekenen op het gebied van levensverwachting, onderwijs en levensstandaard. Wist je bijvoorbeeld dat de Noorse bevolking een gemiddelde levensverwachting van 81,6 jaar heeft?


Het succes van het Scandinavische land is trouwens te wijten aan een paar factoren, zoals de olierijkdom, een sterk gezondheidssysteem, een prachtige natuur die talrijke toeristen trekt én een sterke overheid. Zo bedraagt het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking 64.922 euro.


Top 10 van beste landen om in te leven, anno 2015

Noorwegen 94,4%
Australië 93,5%
Zwitserland 93%
Denemarken 92,2%
Nederland 91,6%
Duitsland 91,6%
Ierland 91,6%
Verenigde Staten 91,5%
Canada 91,3%
Nieuw-Zeeland 91,3%
Singapore 91,2% 


En België?

België valt net buiten de top 20, dus zo slecht doen wij het nu ook weer niet. (Toch?)


Helemaal onderaan staan sowieso Niger, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Eritrea, Tsjaad en Burundi. En hoewel de meeste landen er in geslaagd zijn om hun positie van de voorbije jaren ongeveer te behouden, zijn er toch 2 uitzonderingen: Syrië verloor 15 plaatsen, Libië zakte 27 plaatsen!


Hoewel de voorbije kwarteeuw wereldwijd al twee miljard mensen uit de armoede zijn kunnen kruipen, verdienen toch nog 830 miljoen(!) werkende mensen minder dan 2 dollar per dag, oftewel zo’n 1,8 euro.


Bron:

Express.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag