Waar te beginnen als je je huis verkoopt?

De beslissing is genomen: je verkoopt je huis! Gooi nu niet meteen een advertentie met snel getrokken foto’s op internet. Je huis verkopen vraagt meer voorbereiding en dus wat tijd. De vastgoedstylist geeft je alvast goede tips, waar je allemaal aan moet denken.

Plus- en minpunten
Maak eens een lijstje van dingen, die je zelf wel en niet goed vindt aan je huis.

Vraag vervolgens ook eens aan je familie en vrienden wat zij de plus- en minpunten vinden van jouw huis. Waarom zouden zij wel of juist geen interesse hebben om jouw huis te kopen?

Zo krijg je een objectief beeld van je eigen huis. En kun je zorgen dat je juist die goede punten benadrukt in de presentatie (in beeld en tekst). Je krijgt zo bovendien een idee van welke mensen geïnteresseerd zijn om jouw huis te kopen. Je leert je doelgroep kennen.

Klusjes
Maak nog eens een rondje in je huis. Zijn er onafgewerkte klusjes? Mist er ergens een plintje? Zitten er vlekken op een muur? Zijn er inbouwspotjes, die niet werken? Zit in alle lampen een werkend peertje? Maak deze klusjes af en zorg dat er geen kleine oneffenheden zijn. Deze leiden potentiële kopers af en geven te denken over de staat van onderhoud van je totale huis.

Ruim op
Ruim vervolgens alles wat in de weg staat op. Zoals boeken die naast de boekenkast liggen, los speelgoed, schoonmaakmiddelen, reserve toiletrollen, maar ook tandenborstels, en andere toiletartikelen die zichtbaar op je wastafel staan. Berg alles op in dichte dozen/manden. Als je toch bezig bent, kun je best ook vast alle spullen, die je toch niet mee wilt verhuizen naar De Kringwinkel of het containerpark brengen. Alles wat je een tijdje kunt missen, stop je vast in dozen. Deze plaats je netjes op zolder, in de kelder of in de garage. 

Neutraliseer
Neutraliseer als laatste de te persoonlijke details in je huis. Een wand vol kindertekeningen? Liever niet. Liever ook geen prinsessen of voetbalkamers of muren in felle kleuren. Dat schrikt kopers eerder af, dan dat het ze aantrekt.

Breng huisdieren naar de oppas
Ook huisdieren schrikken af. Breng ze tijdens de fotoshoot naar de oppas, samen met al hun gerief. Ook tijdens bezichtigingen helpt het als de hond of poes en al hun accessoires niet thuis zijn. 

Zorg voor goede foto’s
Het belangrijkste zijn goede verkoopfoto’s. Kopers klikken een huis zonder verkoopfoto’s direct weg. Op deze foto’s moeten de ruimtes goed zichtbaar zijn. Een stoel in een hoek is bijvoorbeeld niet gunstig. Net al een bank die midden in je leefruimte staat.

De foto’s moeten bovendien sfeer uitstralen. Steek dus alle verlichting aan (ook kaarsen en open haard) voor mooie sfeervolle foto’s. Zet ook alles wat je niet in beeld wilt brengen (zoals een volle wasmand) buiten beeld.

Je wilt je huis verkopen en weet niet waar te beginnen? Schakel de vastgoedstylist in voor advies en hulp bij de uitvoering. Samen is je huis meestal in 1 dag klaar voor de verkoop. Inclusief professionele foto’s. Of je vervolgens zelf je huis verkoopt of daarvoor een makelaar inschakelt, is aan jou.

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons