29 december 2017

Op dit moment woont ongeveer de helft van de wereldbevolking in de stad. Wonen in het centrum van de stad heeft dan ook vele voordelen, maar helaas zijn er ook nadelen aan verbonden. Weegt de bakker-op-wandelafstand op tegen het gebrek aan groen in de stad? Drukte versus gezelligheid. We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen van wonen in het centrum
Hoe het komt dat zoveel mensen naar de stad trekken? Dat heeft vast te maken met de vele voordelen:
- In het centrum ben je overal lekker dichtbij. Alles is makkelijk bereikbaar te voet of met de fiets, of met het openbaar vervoer. Lekker winkelen of een koffietje drinken in een hippe bar? Boodschappen doen of even langsgaan bij de bank? Daar hoef je niet voor in de auto te stappen!
- In de stad is er altijd wel wat te doen. Een film, concert, toneelstuk, zotte feestjes of gezellige gezinsactiviteiten: allemaal in het centrum te vinden.
- Het centrum van een stad is vaak erg mooi. Denk bijvoorbeeld aan de romantische middeleeuwse architectuur in Gent of Brugge. Ben je meer te vinden voor een moderne look? De stad heeft voor elk wat wils.
- In de stad woon je vaak lekker compact. Dat kan een nadeel zijn, maar tegelijkertijd is het makkelijker om je woning knus in te richten én bespaar je zo op verwarming- en elektriciteitskosten.

Nadelen van wonen in het centrum
Het hangt er natuurlijk van af in welke stad je woont en waar precies, maar over het algemeen zijn er ook enkele minder mooie kantjes aan het stadsleven:
- Er mag dan wel altijd wat te doen zijn in de stad, die gezelligheid levert ook behoorlijk wat lawaai op. Zeker als je in de buurt van een plein woont waar om de haverklap een markt, kermis of festival plaatsvindt. Ook de nabijheid van buren kan tot geluidsoverlast leiden.
- Als je werkplek zich buiten de stad bevindt, moet je je iedere ochtend en avond een weg door het centrum banen.
- In de stad heb je minder oppervlakte voor dezelfde prijs en vaak heb je ook geen tuin of balkon. Om te genieten van de zon moet je dus steeds een park opzoeken.

Bron:
Bouw&Wonen

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag