Verkoop uw pand zelf via het biedingsplatform van Oximo en betaal slechts 1.815 euro.

De meeste makelaars werken met “exclusieve” contracten. Dit betekent dat alleen zij het recht krijgen om uw woning te verkopen. Op deze manier worden niet alleen collega-vastgoedmakelaars uitgesloten, maar ook de verkoper zelf wordt in zijn vrijheid beperkt. Hij kan zijn eigen woning niet meer verkopen aan vrienden, familieleden, collega’s, kennissen,... zonder daarvoor aan de makelaar een commissie te betalen.

Oximo daarentegen werkt volgens het principe van “co-exclusiviteit”. Het aanbrengen van potentiële kopers is geen exclusief recht van Oximo, maar ook de verkoper blijft die mogelijkheid behouden. Deze “co-exclusiviteit” betekent echter niet dat de verkoper met andere vastgoedmakelaars een dienstenovereenkomst voor dezelfde woning mag sluiten. 

Verkopers die twijfelen om beroep te doen op een vastgoedmakelaar moeten zo geen keuze meer maken. “Kiezen is verliezen”, zegt men immers in de volksmond. Verkopers kunnen dan enerzijds genieten van de expertise van Oximo (o.a. professionele schatting, publiciteit, online biedingsplatform…) en anderzijds nog steeds hun eigen geïnteresseerde kopers aanbrengen.

In geval van effectieve verkoop is wel nog steeds een commissie verschuldigd door de verkoper. Deze commissie dekt niet alleen de door Oximo gemaakte kosten (schatting, publiciteitskosten,…), maar zorgt ook voor een genot van de voordelen op het vlak van (ver)kopersbescherming. Dit houdt onder andere in: het online ter beschikking stellen van alle wettelijk verplichte documenten, beroep op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Oximo, persoonlijk advies, correcte prijszetting, een juridisch volledig sluitende verkoopprocedure,…

Indien de door de verkoper ( via het daartoe op de Website ter beschikking gesteld communicatiekanaal ) aangebrachte potentiële koper nog geen “geregistreerde gebruiker” is van Oximo, d.w.z. zich nog niet online heeft geregistreerd en de gebruiksvoorwaarden heeft goedgekeurd, dan is slechts een forfaitaire vergoeding van € 1.815 (incl. BTW) verschuldigd bij een uiteindelijke verkoop.

Indien de door de verkoper aangebrachte potentiële koper echter al een “geregistreerde gebruiker” is, dan gaat Oximo ervan uit dat koper en verkoper elkaar hebben leren kennen via het vastgoedplatform, en dient de bedongen commissie te worden betaald.

Elke potentiële koper dient uiteindelijk wel geregistreerd te zijn en een bod uit te brengen via het online vastgoedplatform. Oximo is immers een online handelsplatform dat zorgt voor een vereniging van belangen van zowel de koper als de verkoper. Doordat elke geïnteresseerde dezelfde online procedure moet doorlopen garandeert Oximo op die manier gelijkheid onder alle potentiële kopers.

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer

Je huis verkopen zonder makelaar: hiervoor moet je opletten

Steeds meer eigenaars overwegen om hun vastgoed zelf te verkopen. Maar, een huis verkopen zonder makelaar is niet evident. Hier moet je op letten...
Lees meer

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons