Verkoop uw pand zelf via het biedingsplatform van Oximo en betaal slechts 750 euro.

De meeste makelaars werken met “exclusieve” contracten. Dit betekent dat alleen zij het recht krijgen om uw woning te verkopen. Op deze manier worden niet alleen collega-vastgoedmakelaars uitgesloten, maar ook de verkoper zelf wordt in zijn vrijheid beperkt. Hij kan zijn eigen woning niet meer verkopen aan vrienden, familieleden, collega’s, kennissen,... zonder daarvoor aan de makelaar een commissie te betalen.

Oximo daarentegen werkt volgens het principe van “co-exclusiviteit”. Het aanbrengen van potentiële kopers is geen exclusief recht van Oximo, maar ook de verkoper blijft die mogelijkheid behouden. Deze “co-exclusiviteit” betekent echter niet dat de verkoper met andere vastgoedmakelaars een dienstenovereenkomst voor dezelfde woning mag sluiten. 

Verkopers die twijfelen om beroep te doen op een vastgoedmakelaar moeten zo geen keuze meer maken. “Kiezen is verliezen”, zegt men immers in de volksmond. Verkopers kunnen dan enerzijds genieten van de expertise van Oximo (o.a. professionele schatting, publiciteit, online biedingsplatform…) en anderzijds nog steeds hun eigen geïnteresseerde kopers aanbrengen.

In geval van effectieve verkoop is wel nog steeds een commissie verschuldigd door de verkoper. Deze commissie dekt niet alleen de door Oximo gemaakte kosten (schatting, publiciteitskosten,…), maar zorgt ook voor een genot van de voordelen op het vlak van (ver)kopersbescherming. Dit houdt onder andere in: het online ter beschikking stellen van alle wettelijk verplichte documenten, beroep op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Oximo, persoonlijk advies, correcte prijszetting, een juridisch volledig sluitende verkoopprocedure,…

Indien de door de verkoper aangebrachte potentiële koper nog geen “geregistreerde gebruiker” is van Oximo, d.w.z. zich online heeft geregistreerd de gebruiksvoorwaarden heeft goedgekeurd, dan is slechts een forfaitaire vergoeding van € 750 (incl. BTW) verschuldigd bij een uiteindelijke verkoop.

Indien de door de verkoper aangebrachte potentiële koper echter al een “geregistreerde gebruiker” is, dan gaat Oximo ervan uit dat koper en verkoper elkaar hebben leren kennen via het vastgoedplatform, en dient de gebruikelijke commissie van 2,5% (excl. BTW; 3,03% incl. BTW) op de verkoopprijs te worden betaald.

Elke potentiële koper dient uiteindelijk wel geregistreerd te zijn en een bod uit te brengen via het online vastgoedplatform. De verkoop is pas gesloten indien de verkoper het bod aanvaardt. Oximo is immers een online handelsplatform dat zorgt voor een vereniging van belangen van zowel de koper als de verkoper. Doordat elke geïnteresseerde dezelfde online procedure moet doorlopen garandeert Oximo op die manier gelijkheid onder alle potentiële kopers.


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag