Vastgoedstyling: meerwaarde voor verkoper én makelaar

Misschien heb je al eens van vastgoedstyling gehoord. Vastgoedstyling wordt almaar vaker toegepast bij de verkoop van huizen. Het biedt namelijk duidelijke voordelen voor zowel de verkoper als voor de makelaar.

Vastgoedstyling is het verkoopklaar maken van een woning. Doel van het verkoopklaar maken is dat de woning snel verkocht is voor een correcte prijs. Dat wil toch iedereen?

Verkoopklaar betekent dat je huis aantrekkelijk is voor zo veel mogelijk mensen. Kopers zijn niet op zoek naar een stapel bakstenen. Ze zoeken licht en ruimte. Een vastgoedstylist zal je interieur daarom ontdoen van de meest persoonlijke en meest opvallende elementen. Daarnaast zorgt de stylist dat je interieur de pluspunten van jouw huis benadrukt. En, indien nodig, voegt de vastgoedstylist accessoires toe aan je interieur om de juiste sfeer te krijgen. Dat kunnen bijvoorbeeld gordijnen of een lamp in een donkere hoek zijn.

Meerwaarde voor eigenaars
- Er zijn meer kandidaat-kopers. Je onderhandelingspositie is daardoor sterker.
- Je huis is sneller verkocht voor een betere prijs. Kopers hebben eerder een klik met je huis. Worden er verliefd op. Dan willen ze niet (meer) het onderste uit de kan halen wat betreft de prijs.
- Investering in vastgoedstyling is altijd minder dan een prijsverlaging. Een vastgoedstylist maakt zo veel mogelijk gebruik van de bestaande meubels en accessoires. Vastgoedstyling in een bewoonde woning kost meestal niet meer dan € 1000 - € 1500. Een prijsverlaging daarentegen is al snel € 10.000 – € 25.000.
- Een goede vastgoedstylist beschikt over een uitgebreid netwerk van professionele vakmensen. Eventuele noodzakelijke klussen aan je huis kunnen zij snel en budgetvriendelijk (laten) uitvoeren.
- Een goede vastgoedstylist kan ook goede foto’s van je huis maken, waardoor er direct flink wat kijkers op jouw huis af komen. 

Meerwaarde makelaars
- De huizen in de portefeuille zijn sneller verkocht, dat trekt nieuwe verkopers aan.
- Kopers dingen minder af op de prijs, waardoor de makelaar er ook meer aan over houdt.
- De makelaar heeft tevreden klanten. Hij verkoopt de meeste huizen snel en tegen een correcte prijs.
- De makelaar onderscheidt zich van zijn concurrentie. Hij heeft goede foto’s van de te koop staande woningen en biedt een volledig aanbod van diensten.
- De makelaar is minder tijd kwijt aan verplaatsingen, omdat de huizen in de portefeuille sneller verkocht zijn.
- Kortom; de makelaar heeft meer tijd om zich met zijn kernactiviteit, het verkopen van huizen, bezig te houden. 

Ga je je huis verkopen? Vraag dan aan je makelaar of vastgoedstyling in het dienstenpakket zit. Zo niet, informeer dan ook eens bij andere makelaars in je regio of vraag of je makelaar het wil aanbieden. Het biedt jullie beide tenslotte voordelen!

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Huis verkopen met Oximo: stappenplan

Wil je je huis verkopen? Ontdek in dit stappenplan van Oximo hoe dit precies verloopt. Zo ben jij perfect voorbereid op het verkoopproces!
Lees meer

Je huis verkopen na scheiding: hoe werkt dat?

Je kan je huis verkopen, je partner uitkopen of de woning houden in onverdeeldheid. Weeg de verschillende opties af en maak de juiste keuze.
Lees meer

Deze kosten betaal je bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen brengt een aantal vaste kosten met zich mee. Denk maar attesten, notariskosten en de prijs van een online advertentie
Lees meer

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij