Op vakantie in eigen tuin, hoe doe je dat?

Vakantie hebben en toch thuisblijven, is dat niet een beetje akelig? Verre van. Want wie van de tuin een echt vakantieparadijs maakt, kan volledig ontspannen zonder ook maar één kilometer te reizen.

Maar er zijn valkuilen: de was, je werk, de buren. Kortom: de nabijheid van alle dingen die je stress bezorgen. Geen nood: we leren je in dit artikel hoe je je volledig ontspant op je eigen territorium.

Een vakantie in eigen tuin is goedkoop, ecologisch en lekker gezellig. En zeker als je rekening houdt met de volgende tips.

1. Plan niets
Plannen maken, dat doe je het hele jaar door al. Eens goed niets plannen en niets doen, dat is pas ontspannen. Je zult het merken: je beleeft tijd anders als het niet is volgeboekt met afspraken, taken en verplichtingen.

2. Weg met die smartphone
We gebruiken onze smartphone om tussendoor te ontspannen: even surfen, Facebook checken en een snelle sms sturen. Maar een smartphone heeft ook een verslavend effect. Zet je toestel dus uit voor een aantal dagen en geniet van de echte wereld. Je bent lekker thuis en je hoeft niet per sé bereikbaar te zijn.

3. Comfortabel tuinmeubilair
De zon mag nog zo hard schijnen, als je op een plank moet liggen, ebt het plezier snel weg. Tuinmeubelen die comfortabel zijn, moet je dus echt hebben om te ontspannen. Zorg voor aangename stoelen met zachte kussens, ligstoelen waarin je kan wegdommelen en eventueel een buitensalon om gezellig met je gezin of met vrienden te relaxen.

4. Voeg wellness toe
Als je echt wil ontspannen, kan je ook all the way gaan, door bijvoorbeeld een jacuzzi in je tuin te plaatsen, of een zwembad of swimspa. Leer hier hoe je van je tuin een echte wellnesstuin maakt.

5. Muziek, of niet?
Heerlijk in de tuin liggen en genieten van je favoriete nummers. Heerlijk, toch? Of liever de vogeltjes die fluiten en de wind die zachtjes de bladeren van de bomen doet bewegen? De keuze is aan jou, zolang je maar geniet.

6. Kleur in je tuin
Mooie zomerse kleuren brengen je echt in vakantiestemming. Zorg voor kleurrijke bloemen en planten, of geef je tuinmeubilair een likje verf met een felle kleur. Een kleurrijke hangmat is ook tof, én zalig om in weg te dommelen.

7. Nodig vrienden uit
Met vrienden samen zijn: dat is ook ontspannen. Nodig hen dus uit voor een gezellige avond in de tuin. Praat zeker niet over je werk, maar over de kleine en belangrijke dingen in het leven. En maak van de gelegenheid gebruik om eens goed te pronken met je prachttuin.

Besluit
Als je het ons vraagt: wij blijven thuis. Want een vakantietuin is de hemel op aarde.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons