Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? 

Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen.
Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.

Kwaliteit van de binnenlucht

Vocht en schadelijke stoffen bepalen mee de kwaliteit van de binnenlucht, maar vooral het CO2-gehalte is een goede indicator voor de binnenluchtkwaliteit. Zeker wanneer er zich veel mensen in dezelfde ruimte bevinden. 

Om ervoor te zorgen dat het CO2-gehalte niet alarmerend hoog wordt en je tijdig kan ingrijpen, ontwikkelde Renson de Sense, een apparaat dat constant het CO2-gehalte in een ruimte meet met behulp van een slimme sensor.

Kleurcodes

Als de binnenlucht gezond is, licht de Sense blauw op. Schommelt het CO2-gehalte tussen 800 en 1.200 ppm (parts per million)? Dan wordt hij oranje om je te waarschuwen dat de luchtkwaliteit erop achteruit gaat.

Wanneer de Sense rood kleurt, weet je dat de hoeveelheid CO2 in de lucht de 1.200 ppm grenswaarde voor gezonde binnenlucht heeft overschreden.

Dankzij de kleurcodes zie in je in één oogopslag wanneer het tijd is om te ventileren. De Sense meet overigens niet alleen CO2, maar ook vocht, VOS (schadelijke vluchtige organische stoffen), geluid (dB), temperatuur en licht in de ruimte.

Ook handig: je kan alle parameters in real time volgen via de bijbehorende app op je smartphone en de historiek oproepen.

De Sense kost 149 euro (incl. btw) en is beschikbaar via de website van Renson.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons