Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? 

Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen.
Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.

Kwaliteit van de binnenlucht

Vocht en schadelijke stoffen bepalen mee de kwaliteit van de binnenlucht, maar vooral het CO2-gehalte is een goede indicator voor de binnenluchtkwaliteit. Zeker wanneer er zich veel mensen in dezelfde ruimte bevinden. 

Om ervoor te zorgen dat het CO2-gehalte niet alarmerend hoog wordt en je tijdig kan ingrijpen, ontwikkelde Renson de Sense, een apparaat dat constant het CO2-gehalte in een ruimte meet met behulp van een slimme sensor.

Kleurcodes

Als de binnenlucht gezond is, licht de Sense blauw op. Schommelt het CO2-gehalte tussen 800 en 1.200 ppm (parts per million)? Dan wordt hij oranje om je te waarschuwen dat de luchtkwaliteit erop achteruit gaat.

Wanneer de Sense rood kleurt, weet je dat de hoeveelheid CO2 in de lucht de 1.200 ppm grenswaarde voor gezonde binnenlucht heeft overschreden.

Dankzij de kleurcodes zie in je in één oogopslag wanneer het tijd is om te ventileren. De Sense meet overigens niet alleen CO2, maar ook vocht, VOS (schadelijke vluchtige organische stoffen), geluid (dB), temperatuur en licht in de ruimte.

Ook handig: je kan alle parameters in real time volgen via de bijbehorende app op je smartphone en de historiek oproepen.

De Sense kost 149 euro (incl. btw) en is beschikbaar via de website van Renson.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons