Opgelet! Renoveren verhoogt niet altijd de waarde van je woning

Als we onze woning ooit verkopen, willen we dit liefst aan een zo hoog mogelijk prijs doen. En daarvoor moet je je woning door de jaren heen goed onderhouden en zelfs renoveren. Maar renoveren maakt je huis of appartement niet altijd meer waard.

Volgende renovaties voer je daarom misschien beter niet uit …

1. Zwembad
Een zwembad in de tuin oogt in de eerste plaats positief, maar toch zal je geen extra horde potentiële kopers over de vloer krijgen. Jonge gezinnen met kinderen staan er vaak weigerachtig tegenover omwille van de veiligheid voor hun jonge kroost, terwijl andere mogelijke kopers de maandelijkse kosten van het water en de verwarming en de onderhoudskosten niet zien zitten.

Een zwembad kan de waarde van je huis wel verhogen in een zuiders land, maar wij vrezen dat ons Belgisch klimaat roet in het eten gooit.

2. Trendy designkeuken en -badkamer
Over smaak valt niet te twisten. Je kiest dus best niet voor een te extravagante keuken of badkamer als je je eigendom in de (nabije) toekomst wil verkopen. Na de aankoop van een woning zijn mensen namelijk niet vaak van plan om ook meteen te beginnen met renovaties. Ze wonen liever eerst drie tot vijf jaar in de woning, zodat ze wat kunnen sparen.

Probeer dus een keuken of badkamer uit te kiezen waar iedereen in zou kunnen koken of douchen.

3. Logische indeling

Mensen kappen tegenwoordig maar al te graag binnenmuren weg om één groot geheel te maken van hun ruimtes. Blijf er toch steeds over waken dat je huis wel logisch ingedeeld is.

Niet iedereen wil een kelder die omgebouwd is tot repetitieruimte, een kinderkamer die als dressing geldt of een bureau die midden in de leefruimte staat. Denk dus eerst goed na vooraleer je drastische verbouwingen doorvoert.

4. Om ter grootst
Een groot huis is aangenaam, maar niet iedereen kan de kosten ervan dragen. Bijbouwen is daarom niet altijd een renovatie die meer mogelijke kopers zal aantrekken. Focus je eerder op een logische indeling van je huis en smijt van tijd tot tijd ook spullen weg.

Zo zal je woning minder snel overvol lijken waardoor bij- of aanbouwen niet altijd nodig is. Je bespaart zo ook heel wat op verwarmingskosten!

5. Out of the box
In een landelijk gebied een hypermoderne villa bouwen, is niet altijd een goed idee. Opvallen is een karaktertrek die bescheiden Belg over het algemeen namelijk niet bezit.

Een knalgeel huis zal dus niet zo snel verkopen als eentje met een standaard bakstenen gevel. Probeer daarom je huis in de omgeving te laten passen, zonder al te saai te zijn natuurlijk.

Bron:
Hebbes.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag