Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis.


Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden.
Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen.

Maar hoeveel kost dat?

Een gevelrenovatie bestaatuit een reeks behandelingen die de voorkant van het huis opfrissen en het beschermen tegen externe invloeden. Dat wordt meestal gedaan wanneer de gevel beschadigd, vervallen of gebarsten is.

De musts van een geslaagde facelift

Om de gevelrenovatie efficiënt en met de grootste zorg uit te voeren, kunnen we alleen maar aanraden om hiervoor een specialist in het domein in te schakelen en geen algemene aannemer

Enkel een specialist in gevelrenovaties zal de taak goed kunnen uitvoeren volgens de noodzakelijke stappen, te beginnen met een analyse. 
Tijdens zo’n analyse worden de schade, de algemene staat van de muren en de aangeraden behandelingen bepaald.

Pierre, specialist in gevelrenovaties, legt de procedure uit:

 1. Eerst begint hij met een “schoonmaak van alle elementen van de gevel, met behulp van een hogedrukreiniger, door de gevel te zandstralen of door specifieke producten te gebruiken.
  Prijs: ongeveer 50 euro per m2 voor deze opdracht. Het budget is sterk afhankelijk van de gekozen methode.
 2. Zodra de gevel proper en weer roog is, gaat hij verder met de “herstelling van vervallen elementen. Denk aan barsten herstellen, voegen vervangen, profielen herstellen.
  Prijs: ongeveer 50 euro per m2.
 3. Daarna volgt de “behandelfase gekozen in functie van de omgeving waarin de gevel zicht bevindt.” In de stad of op het platteland, oriëntatie richting het zuiden of het noorden: verschillende producten kunnen gebruikt worden om je gevel te beschermen, denk aan schimmeldodende of bacteriedodende middelen, antivocht of vochtafstotende producten of zelfs een anti-graffiti coating.
  Prijs: over het algemeen rond de 20 à 30 euro per m2.
 4. Op aanvraag kan de professional ook “een reeks afwerkingen doen met verf, plaksel of crepi.
  Prijs: de tarieven variëren heel erg in functie van de gekozen afwerking: van minder dan 20 euro per m2 voor een basisafwerking tot meer dan 150 euro voor gevelbekleding van hoge kwaliteit.

En de voordelen?

Dankzij een professionele gevelrenovatie wordt je gevel weer proper en gezond. Weet ook dat goed onderhouden muren het erosie-effect van regen en wind tegengaan en de detectie van een eventueel waterlek of warmteverlies vergemakkelijken.

Om de resultaten te optimaliseren en je investering te rentabiliseren, kan je ook een analyse van je isolatie laten uitvoeren. Tijdens de werken van de gevelrenovatie kan je namelijk je gevel langs buiten isoleren, waardoor je tot 30% energie bespaart!

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer

Op deze manieren herken je een draagmuur in je woning

Je woning telt ongetwijfeld heel wat muren, maar hoe herken je nu de draagmuren? Als je er wil gaan uitbreken is het belangrijk om te weten, welke je zonder problemen kan verwijderen en welke niet. Wij geven je alvast mee hoe je kan herkennen welke muren essentieel zijn en welke je kan slopen.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons