Op welke premies heb je recht als huurder?

Niet enkel eigenaars van een huis of appartement hebben recht op premies. Ook huurders komen hiervoor in aanmerking, al weten ze dat niet altijd zelf.
 Wij zetten de belangrijkste premies die van toepassing kunnen zijn voor huurders eens op een rij.

Federale belastingvermindering voor Dakisolatie
Als je in een woning woont die ouder is dan 5 jaar kun je belastingvermindering krijgen voor dakisolatie.

Federale belastingvermindering voor Brand- en inbraakpreventie
Als je investeert in brand- of inbraakpreventie kun je een deel van de kosten hiervan inbrengen tijdens je belastingaangifte.

Renovatie van woningen ouder dan 5 jaar: BTW-tarief van 6%
Als je in een woning woont die ouder is dan 5 jaar moet je slechts 6% BTW betalen op de facturen voor renovatiewerken.

Vlaamse verbeteringspremie
Via deze premies kun je subsidies krijgen voor de kleinere verbeteringswerken aan de woning. Er gelden inkomensvoorwaarden bij de Vlaamse verbeteringspremie.

Vlaamse verbeteringspremie voor uitbreidingswerken
Kleine verbouwingswerken om een te kleine woning ruimer te maken, kunnen gesubsidieerd worden door deze premie. Ook hier gelden inkomensvoorwaarden.

Vlaamse aanpassingspremie voor ouderen
Als je de woning aanpast aan de behoeften van een 65-plusser kun je op subsidies rekenen van deze premie.

Ondersteuning van het Vlaams Fonds voor Personen met een Handicap
Dit fonds kan tussenkomen als er aanpassingen moeten gebeuren aan de woning om deze leefbaar te maken voor een persoon met een beperking.

Op ondersteuning van dit fonds kun je rekenen tot de leeftijd van 65. Vanaf het moment dat je ouder bent dan 65 kun je de Vlaamse Aanpassingspremie voor ouderen aanvragen.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Mag je als huurder andere mensen bij je laten ‘inwonen’?

Je huurt een huis of appartement. Mag je dan een nieuwe partner (al dan niet met kinderen) of een vriend(in) bij jou komen laten inwonen? Heb je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig?
Lees meer

Welke verzekering moet je als huurder écht hebben?

Wanneer je een huisje of appartement huurt, heb je misschien nooit het gevoel dat het jouw eigendom is. Moet je dan wel een verzekering aangaan? En waarom precies? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Deze bedragen kan je van je verhuurder terugvragen als je een studentenkamer huurde!

Als je een studentenkamer huurt die in Vlaanderen ligt, kan je de kosten die je betaalde voor het gebruik van water en energie wel eens terugvragen van je verhuurder. Wat moet je daar van weten en wat kan je juist vragen?
Lees meer

Zo kan je te werk gaan als je na het einde van de huur nog wil blijven wonen!

Je huurt een huis of appartement waarbij de huurovereenkomst door jou of je verhuurder werd opgezegd. Omdat de woning waarnaar je zou verhuizen niet klaar is of omdat één van je kinderen zwaar ziek geworden is wil je iets langer in het huurpand blijven. Maar kan dat wel en hoe ga je daarbij dan te werk?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons