Op welke premies heb je recht als huurder?

Niet enkel eigenaars van een huis of appartement hebben recht op premies. Ook huurders komen hiervoor in aanmerking, al weten ze dat niet altijd zelf.
 Wij zetten de belangrijkste premies die van toepassing kunnen zijn voor huurders eens op een rij.

Federale belastingvermindering voor Dakisolatie
Als je in een woning woont die ouder is dan 5 jaar kun je belastingvermindering krijgen voor dakisolatie.

Federale belastingvermindering voor Brand- en inbraakpreventie
Als je investeert in brand- of inbraakpreventie kun je een deel van de kosten hiervan inbrengen tijdens je belastingaangifte.

Renovatie van woningen ouder dan 5 jaar: BTW-tarief van 6%
Als je in een woning woont die ouder is dan 5 jaar moet je slechts 6% BTW betalen op de facturen voor renovatiewerken.

Vlaamse verbeteringspremie
Via deze premies kun je subsidies krijgen voor de kleinere verbeteringswerken aan de woning. Er gelden inkomensvoorwaarden bij de Vlaamse verbeteringspremie.

Vlaamse verbeteringspremie voor uitbreidingswerken
Kleine verbouwingswerken om een te kleine woning ruimer te maken, kunnen gesubsidieerd worden door deze premie. Ook hier gelden inkomensvoorwaarden.

Vlaamse aanpassingspremie voor ouderen
Als je de woning aanpast aan de behoeften van een 65-plusser kun je op subsidies rekenen van deze premie.

Ondersteuning van het Vlaams Fonds voor Personen met een Handicap
Dit fonds kan tussenkomen als er aanpassingen moeten gebeuren aan de woning om deze leefbaar te maken voor een persoon met een beperking.

Op ondersteuning van dit fonds kun je rekenen tot de leeftijd van 65. Vanaf het moment dat je ouder bent dan 65 kun je de Vlaamse Aanpassingspremie voor ouderen aanvragen.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Mag je als huurder andere mensen bij je laten ‘inwonen’?

Je huurt een huis of appartement. Mag je dan een nieuwe partner (al dan niet met kinderen) of een vriend(in) bij jou komen laten inwonen? Heb je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig?
Lees meer

Van plan om te huren? Dat kost je alweer 39 euro meer!

De huurprijzen in Vlaanderen zijn vorig jaar flink gestegen en liggen hoger dan ooit. Dat blijkt uit de jaarlijkse Huurbarometer van Dewaele Vastgoedgroep. Zo betaalde je in 2019 maandelijks gemiddeld 808 euro voor een huurhuis: 39 euro of bijna 5% meer dan in 2018. De vijf jaar daarvoor steeg de prijs maar met 46 euro of 6%. Ook een appartement huren kost je in 2019 21 euro meer, voor een gemiddelde prijs van 677 euro per maand.
Lees meer

Moet een huurder de kosten van de syndicus betalen?

Elke mede-eigenaar binnen een appartementsgebouw betaalt een vergoeding aan de syndicus. Maar kan die vergoeding doorgerekend worden aan de huurder? Of moet ze sowieso betaald worden door de eigenaar?
Lees meer

Direct huren bij een eigenaar: waarop moet je letten?

Ben je van plan om direct te huren bij een eigenaar? Er zijn allerlei redenen om particulier te huren, maar je moet wel wat aandacht besteden aan de details in het huurcontract en aan de kosten. Dit is waar je op moet letten als je een woning huurt op de vrije markt.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons