De online vastgoedmakelaar breekt door

Wist u dat de Belgen tijdens de eerste helft van 2016 voor 2,3 miljard euro online hebben gekocht? Een Belgisch record! E-commerce is doorgebroken in erg veel sectoren. Maar is dat ook zo in de vastgoedsector? Gaan we blijven werken met het lokale vastgoedbureau om de hoek? Het ziet er niet naar uit. 

Zo was in Engeland het succes van Yopa, een ‘hybride’ vastgoedmakelaar zo opvallend dat Savill, een internationaal vastgoedadviesbureau, een belangrijk deel van Yopa’s aandelen kocht. Met ‘hybride’ vastgoedmakelaar bedoelt men een combinatie tussen de traditionele vastgoedservices enerzijds en een online transparant en goedkoop bemiddelingsplatform waarbij de verkoper actief betrokken is anderzijds. 

Makelaarsland, een Nederlandse internet makelaar, heeft het ‘doe-het-zelf’ gedeelte van de vastgoedbemiddeling via een online app zo eenvoudig en transparant gemaakt, dat ze haar marktaandeel plots tot boven de 3% zag stijgen en daarmee marktleider werd. Ze verwachten een doorgroei tot boven de 20% in de komende jaren. Reeds 22.000 woningen werden door deze Nederlandse online vastgoedmakelaar verkocht.

Oximo, de Belgische pionier in online vastgoedbemiddeling, herkent de buitenlandse voorbeelden. Jan De Brabandere van Oximo, de Belgische notaris die zijn beroep vaarwel zei om zes jaar geleden als eerste in België een online vastgoedplatform te ontwikkelen, bevestigt dat de online vastgoedmakelaar in de lift zit. “Men neemt tegenwoordig zelf online contact op om de verkoop door ons te laten begeleiden.” Hij bevestigt ook dat Oximo als online vastgoedmakelaar een combinatie is van persoonlijke services en kennis van de traditionele vastgoedmakelaar, met daarbovenop een online platform dat het voor de verkoper uiterst eenvoudig maakt om 24/7 op de hoogte te zijn over alle ontwikkelingen rond de verkoop van zijn woning en zelf actief betrokken te zijn bij het verkoopproces. 

Mensen willen veiliger, efficiënter, transparanter en tegelijk goedkoper hun huis verkopen. Dat de online vastgoedmakelaar hieraan beantwoordt verklaart de sterke stijging van het marktaandeel van deze “hybride vastgoedmakelaars” in heel Europa. 

Gerelateerde artikels

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons