De online vastgoedmakelaar breekt door

Wist u dat de Belgen tijdens de eerste helft van 2016 voor 2,3 miljard euro online hebben gekocht? Een Belgisch record! E-commerce is doorgebroken in erg veel sectoren. Maar is dat ook zo in de vastgoedsector? Gaan we blijven werken met het lokale vastgoedbureau om de hoek? Het ziet er niet naar uit. 

Zo was in Engeland het succes van Yopa, een ‘hybride’ vastgoedmakelaar zo opvallend dat Savill, een internationaal vastgoedadviesbureau, een belangrijk deel van Yopa’s aandelen kocht. Met ‘hybride’ vastgoedmakelaar bedoelt men een combinatie tussen de traditionele vastgoedservices enerzijds en een online transparant en goedkoop bemiddelingsplatform waarbij de verkoper actief betrokken is anderzijds. 

Makelaarsland, een Nederlandse internet makelaar, heeft het ‘doe-het-zelf’ gedeelte van de vastgoedbemiddeling via een online app zo eenvoudig en transparant gemaakt, dat ze haar marktaandeel plots tot boven de 3% zag stijgen en daarmee marktleider werd. Ze verwachten een doorgroei tot boven de 20% in de komende jaren. Reeds 22.000 woningen werden door deze Nederlandse online vastgoedmakelaar verkocht.

Oximo, de Belgische pionier in online vastgoedbemiddeling, herkent de buitenlandse voorbeelden. Jan De Brabandere van Oximo, de Belgische notaris die zijn beroep vaarwel zei om zes jaar geleden als eerste in België een online vastgoedplatform te ontwikkelen, bevestigt dat de online vastgoedmakelaar in de lift zit. “Men neemt tegenwoordig zelf online contact op om de verkoop door ons te laten begeleiden.” Hij bevestigt ook dat Oximo als online vastgoedmakelaar een combinatie is van persoonlijke services en kennis van de traditionele vastgoedmakelaar, met daarbovenop een online platform dat het voor de verkoper uiterst eenvoudig maakt om 24/7 op de hoogte te zijn over alle ontwikkelingen rond de verkoop van zijn woning en zelf actief betrokken te zijn bij het verkoopproces. 

Mensen willen veiliger, efficiënter, transparanter en tegelijk goedkoper hun huis verkopen. Dat de online vastgoedmakelaar hieraan beantwoordt verklaart de sterke stijging van het marktaandeel van deze “hybride vastgoedmakelaars” in heel Europa. 

Gerelateerde artikels

Huis verkopen met Oximo: stappenplan

Wil je je huis verkopen? Ontdek in dit stappenplan van Oximo hoe dit precies verloopt. Zo ben jij perfect voorbereid op het verkoopproces!
Lees meer

Je huis verkopen na scheiding: hoe werkt dat?

Je kan je huis verkopen, je partner uitkopen of de woning houden in onverdeeldheid. Weeg de verschillende opties af en maak de juiste keuze.
Lees meer

Deze kosten betaal je bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen brengt een aantal vaste kosten met zich mee. Denk maar attesten, notariskosten en de prijs van een online advertentie
Lees meer

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij