De online vastgoedmakelaar breekt door

Wist u dat de Belgen tijdens de eerste helft van 2016 voor 2,3 miljard euro online hebben gekocht? Een Belgisch record! E-commerce is doorgebroken in erg veel sectoren. Maar is dat ook zo in de vastgoedsector? Gaan we blijven werken met het lokale vastgoedbureau om de hoek? Het ziet er niet naar uit. 

Zo was in Engeland het succes van Yopa, een ‘hybride’ vastgoedmakelaar zo opvallend dat Savill, een internationaal vastgoedadviesbureau, een belangrijk deel van Yopa’s aandelen kocht. Met ‘hybride’ vastgoedmakelaar bedoelt men een combinatie tussen de traditionele vastgoedservices enerzijds en een online transparant en goedkoop bemiddelingsplatform waarbij de verkoper actief betrokken is anderzijds. 

Makelaarsland, een Nederlandse internet makelaar, heeft het ‘doe-het-zelf’ gedeelte van de vastgoedbemiddeling via een online app zo eenvoudig en transparant gemaakt, dat ze haar marktaandeel plots tot boven de 3% zag stijgen en daarmee marktleider werd. Ze verwachten een doorgroei tot boven de 20% in de komende jaren. Reeds 22.000 woningen werden door deze Nederlandse online vastgoedmakelaar verkocht.

Oximo, de Belgische pionier in online vastgoedbemiddeling, herkent de buitenlandse voorbeelden. Jan De Brabandere van Oximo, de Belgische notaris die zijn beroep vaarwel zei om zes jaar geleden als eerste in België een online vastgoedplatform te ontwikkelen, bevestigt dat de online vastgoedmakelaar in de lift zit. “Men neemt tegenwoordig zelf online contact op om de verkoop door ons te laten begeleiden.” Hij bevestigt ook dat Oximo als online vastgoedmakelaar een combinatie is van persoonlijke services en kennis van de traditionele vastgoedmakelaar, met daarbovenop een online platform dat het voor de verkoper uiterst eenvoudig maakt om 24/7 op de hoogte te zijn over alle ontwikkelingen rond de verkoop van zijn woning en zelf actief betrokken te zijn bij het verkoopproces. 

Mensen willen veiliger, efficiënter, transparanter en tegelijk goedkoper hun huis verkopen. Dat de online vastgoedmakelaar hieraan beantwoordt verklaart de sterke stijging van het marktaandeel van deze “hybride vastgoedmakelaars” in heel Europa. 

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons