26 maart 2016

Kalk in het water, vettige vingers, … ze laten allemaal hun sporen na op het blinkende kraanwerk. Wanneer je daar niet kordaat tegen optreedt, ziet je kraan of douchekop er al snel dof en lelijk uit. Hansgrohe gidst ons met enkele tips door een vlot onderhoud richting stralende kranen.

Onderhoud van de kraan
Verzorgingsproducten zoals zeep, douchegel of shampoo kunnen schade veroorzaken aan de toplaag van de kraan of douchekop. Spoel de kraan of douchekop na gebruik daarom even na met zuiver water en droog vervolgens af met een handdoek. Zo vermijd je ook kalkaanslag wanneer het water is opgedroogd.

Reinigen van de kraan
• Gebruik liefst een product op basis van citroenzuur. Producten op basis van zoutzuur, azijnzuur, chloor of fosforzuur vallen af te raden.
• Breng het reinigingsmiddel niet rechtstreeks op de kraan of douchekop aan, maar eerst op een doek of spons.
• Spoel de kraan of douchekop na het reinigen goed na met zuiver water zodat er geen restanten van het reinigingsmiddel achter blijven.

Kalk verwijderen
Perlator
De perlator in de kraan is een risicoplek voor kalkophoping. Wanneer kalk zich hier vast zet, krijg je een zwakkere of vervormde straal.
Om de kalk te verwijderen, haal je de perlator van de kraan. Dompel hem 5 minuten in een kom met reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Nadien afspoelen en terug plaatsen en klaar is kees.

Douchekop
Voor het reinigen van de douchekop geldt dezelfde aanpak. Maak hem los van de doucheslang of – arm en laat 5 minuten weken in een oplossing met citroenzuur.

Bron:
Habitos.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag