23 oktober 2015

Als eigenaar van een appartement mag je niet alleen beslissen om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van het gebouw. De algemene vergadering van mede-eigenaars moet hierover beslissen.

Je bent eigenaar van een appartement en wil graag zonnepanelen plaatsen op een deel van het dak. Weet dan dat je dit niet zo maar kan en dit zelfs niet als je eigenaar bent van het dakappartement en/of je maar op een deeltje van het dak panelen plaatst. Het dak van het gebouw en de dakbedekking zijn nu eenmaal gemeenschappelijke delen van het gebouw.

Voorleggen aan de algemene vergadering.
Je moet je vraag dan ook voorleggen aan de algemene vergadering van mede-eigenaars. Je kan daarbij bv. voorstellen dat de mede-eigendom de panelen plaatst ten behoeve van iedereen of dat men jou de toelating geeft de panelen voor jezelf te plaatsen, bv. tegen betaling van een maandelijkse huur. Vraag tijdig aan de syndicus dat hij je vraag op de agenda van de algemene vergadering zet.

Opdat je vraag zou worden ingewilligd moet je een 3/4e meerderheid krijgen, tenzij de basisakte een strengere meerderheid voorschrijft.

Naar de rechtbank.
Tegen de beslissing van de algemene vergadering is in sommige gevallen een verhaal mogelijk bij de vrederechter. Die kan de beslissing nog wijzigen als ze onrechtmatig, onregelmatig of bedrieglijk is. Dit is bv. het geval als het punt niet vooraf op de agenda stond. Diegene die de beslissing wil aanvechten moet binnen de drie maanden nadat de beslissing werd genomen een gerechtelijke procedure starten.

Bron:
Immovlan.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag