Laat uw huis verkopen door een mooie vrouw, behalve als u snel geld nodig hebt

Onaantrekkelijke vastgoedmakelaars komen sneller tot een verkoop. Dat is de conclusie van de studie “Broker beauty and boon: a study of physical attractiveness and its effect on real estate brokers’ income and productivity”van Sean P. Salter, Franklin G. Mixon Jr & Ernest W. King (2012). en waarin aantrekkelijkheid en het effect ervan op vastgoedmakelaars wordt onderzocht.

‘Het blijkt dat een mannelijke vastgoedmakelaar de verkoopsprijs van het huis negatief beïnvloedt,‘ schrijven de auteurs.  ‘Zowel mannelijke makelaars die voor de verkoper werken als mannelijke makelaars die voor de koper werken worden gelinkt aan lagere verkoopsprijzen dan wanneer vrouwelijke collega’s de zaak in handen nemen. Het geslacht van de makelaar daarentegen heeft geen invloed op de lengte van het verkoopsproces. Met andere woorden, het geslacht van de makelaar beïnvloedt de tijd die nodig is om het huis te verkopen niet.’

'Wanneer de makelaar aantrekkelijk is worden huizen doorgaans tegen een hogere prijs verkocht.  Het effect hiervan is bij de makelaar die optreedt voor de verkoper ongeveer dubbel zo groot als bij de makelaar die optreedt voor de koper.  Aantrekkelijke vrouwelijke makelaars doen hier altijd beter dan hun aantrekkelijke mannelijke collega’s.'

'Aantrekkelijke makelaars blijven wel het langst met een onverkocht pand zitten. De aantrekkelijkheid van de makelaar die in naam van de koper optreedt heeft geen invloed op de duur dat een huis onverkocht blijft (wat niet mag verwonderen omdat die agent enkel in actie komt eens het huis gekocht wordt)'

De auteurs trachten hun conclusies uit te leggen aan de hand van twee hypotheses:
1. Aantrekkelijke makelaars zijn luier dan minder aantrekkelijke collega’s en gebruiken hun schoonheid ter compensatie van hun algemeen gebrek aan werklust.
2. Omdat deze makelaars aantrekkelijker zijn hebben ze makkelijker toegang tot hooggeprijsde en luxueuze eigendommen, maar zijn ze geen betere verkopers dan hun minder door de natuur gezegende collega’s.

De auteurs zelf geven de voorkeur aan de tweede hypothese: makelaars gebruiken hun aantrekkelijkheid niet bewust als een troef om meer succes te hebben in de verkoop, maar wel om huizen aan te trekken in de hogere prijsklasse.

De conclusies komen grosso modo overeen met wat Daniel Hamermesh, econoom aan de University of Texas, in zijn boek 'Beauty Pays' schrijft:  ‘Een aantrekkelijk uiterlijk kan het inkomen van een werknemer over een hele carrière gemiddeld een financieel surplus van 250.000 dollar (175.000 euro) opleveren tegenover de minst attractieve personen.’
"In economische termen in aantrekkelijkheid een schaars goed," merkt de Amerikaanse econoom op. "Aantrekkelijkheid trekt de aandacht. De meeste mensen zien er graag beter uit, zodat ze meer gelden zouden kunnen verdienen. Bedrijven realiseren dat het aanwerven van aantrekkelijke mensen op verschillende vlakken voordelen oplevert. Op elke markt - van arbeid tot huwelijk - speelt het uiterlijk een belangrijke rol."     

Bron:
https://www.express.be/business/?action=view&cat=marketing&item=laat-uw-huis-verkopen-door-een-mooie-vrouw-behalve-als-u-snel-geld-nodig-hebt&language=nl&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=  


Gerelateerde artikels

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons