Klimop voor een mooie én onderhoudsvriendelijke scheidingshaag

Klimop is zeer populair als scheidingshaag. Dat is niet gek, want klimop groeit snel en vergt weinig onderhoud. De plant kan je ook gebruiken als bodembedekker of als natuurlijke decoratie van je gevels.

Kies de juiste plant en zoek een plaatsje
- Laat je in de winkel niet overdonderen door het grote aanbod aan verschillende soorten klimop. Zoek naar de Hedera Helix, dit is de typische klimop die dienst doet als scheidingshaag.
- De plant zit zowel graag in de schaduw als in de zon.
- Voeg bij klei- en leemgrond wat compost toe.
- Zorg ervoor dat de planten niet constant onder water staan. 

Planten
- Klimop kan je het hele jaar door planten behalve tijdens vorstperiodes.
- Steek om de 10 centimeter een plantje. Steek de wortels volledig in de grond. Wil je dat de haag zo snel mogelijk dichtgroeit? Zet de planten dan dichter op elkaar.
- Dient de klimop als scheidingshaag? Leid dan de stekken geregeld langs de draad omhoog. Zorg ervoor dat de afscheiding stevig genoeg is en niet zal doorbuigen onder het gewicht van de plant.
- Geef de klimop na het aanplanten meteen water, maar overdrijf niet. 

Onderhoud
- Klimop heeft niet veel bemesting nodig. Enkele weken nadat je de klimop geplant hebt, mag je wat blauwe korrel geven. Als er tussen mei en augustus veel jonge scheuten zijn mag je dan ook een beetje bijmesten.
- Snoeien kan het hele jaar door. Hoe regelmatiger je snoeit, hoe meer zijscheuten er ontstaan. Dit zorgt voor een mooie volle haag.

Bron:
Livios.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag