Klimop voor een mooie én onderhoudsvriendelijke scheidingshaag

Klimop is zeer populair als scheidingshaag. Dat is niet gek, want klimop groeit snel en vergt weinig onderhoud. De plant kan je ook gebruiken als bodembedekker of als natuurlijke decoratie van je gevels.

Kies de juiste plant en zoek een plaatsje
- Laat je in de winkel niet overdonderen door het grote aanbod aan verschillende soorten klimop. Zoek naar de Hedera Helix, dit is de typische klimop die dienst doet als scheidingshaag.
- De plant zit zowel graag in de schaduw als in de zon.
- Voeg bij klei- en leemgrond wat compost toe.
- Zorg ervoor dat de planten niet constant onder water staan. 

Planten
- Klimop kan je het hele jaar door planten behalve tijdens vorstperiodes.
- Steek om de 10 centimeter een plantje. Steek de wortels volledig in de grond. Wil je dat de haag zo snel mogelijk dichtgroeit? Zet de planten dan dichter op elkaar.
- Dient de klimop als scheidingshaag? Leid dan de stekken geregeld langs de draad omhoog. Zorg ervoor dat de afscheiding stevig genoeg is en niet zal doorbuigen onder het gewicht van de plant.
- Geef de klimop na het aanplanten meteen water, maar overdrijf niet. 

Onderhoud
- Klimop heeft niet veel bemesting nodig. Enkele weken nadat je de klimop geplant hebt, mag je wat blauwe korrel geven. Als er tussen mei en augustus veel jonge scheuten zijn mag je dan ook een beetje bijmesten.
- Snoeien kan het hele jaar door. Hoe regelmatiger je snoeit, hoe meer zijscheuten er ontstaan. Dit zorgt voor een mooie volle haag.

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons