Klimop voor een mooie én onderhoudsvriendelijke scheidingshaag

Klimop is zeer populair als scheidingshaag. Dat is niet gek, want klimop groeit snel en vergt weinig onderhoud. De plant kan je ook gebruiken als bodembedekker of als natuurlijke decoratie van je gevels.

Kies de juiste plant en zoek een plaatsje
- Laat je in de winkel niet overdonderen door het grote aanbod aan verschillende soorten klimop. Zoek naar de Hedera Helix, dit is de typische klimop die dienst doet als scheidingshaag.
- De plant zit zowel graag in de schaduw als in de zon.
- Voeg bij klei- en leemgrond wat compost toe.
- Zorg ervoor dat de planten niet constant onder water staan. 

Planten
- Klimop kan je het hele jaar door planten behalve tijdens vorstperiodes.
- Steek om de 10 centimeter een plantje. Steek de wortels volledig in de grond. Wil je dat de haag zo snel mogelijk dichtgroeit? Zet de planten dan dichter op elkaar.
- Dient de klimop als scheidingshaag? Leid dan de stekken geregeld langs de draad omhoog. Zorg ervoor dat de afscheiding stevig genoeg is en niet zal doorbuigen onder het gewicht van de plant.
- Geef de klimop na het aanplanten meteen water, maar overdrijf niet. 

Onderhoud
- Klimop heeft niet veel bemesting nodig. Enkele weken nadat je de klimop geplant hebt, mag je wat blauwe korrel geven. Als er tussen mei en augustus veel jonge scheuten zijn mag je dan ook een beetje bijmesten.
- Snoeien kan het hele jaar door. Hoe regelmatiger je snoeit, hoe meer zijscheuten er ontstaan. Dit zorgt voor een mooie volle haag.

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons