Je grasmaaier efficiënt laten overwinteren in 5 stappen

Je grasmaaier laten overwinteren. Hoe ga je hiervoor te werk?

1. Maak de grasmaaier grondig schoon
Als je grasmaaier na elke maaibeurt reinigen belangrijk is, is hetzelfde doen voor de opslag een absolute must. Met name het vocht dat zich ophoopt, kan ervoor zorgen dat je machine in de winter roest. Verwijder dus zeker de grasresten na het loskoppelen van de bougie.

2. Vul de tank met een stabilisator of leeg de tank
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het beter om je grasmaaier voor de winter op te slaan met een volle en niet met een volledig lege brandstoftank. Deze voorzorgsmaatregel voorkomt roestvorming door condensatie. Vul de tank met verse SP98 benzine voor de winter, maar voeg ook een additief toe. Laat vervolgens de motor enkele minuten draaien om het additief in de carburateur te laten doordringen. Wie zoiets niet wenst te doen, dient de tank volledig te leeglopen door de maaier stationair te laten draaien tot hij zonder brandstof zit.

3. Olie voor de cilinder
Haal de bougie uit de grasmaaier en giet een kleine hoeveelheid olie, het equivalent van niet meer dan één eetlepel, direct in het gat. Vervang vervolgens de bougie en bedien de starter om de zuiger een paar keer te laten draaien zodat de cilinder goed gesmeerd wordt.

4. Ontkoppel de batterij
Indien er eentje aanwezig is, moet je de accu loskoppelen, of toch zeker de minpool. Bewaar de batterij op een koele, droge plaats waar hij niet bevriest!

5. Stal je grasmaaier correct
De maaier mag niet gekanteld worden of dergelijke. Kies voor een droge plaats om hem op te bergen.

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons