Je grasmaaier efficiënt laten overwinteren in 5 stappen

Je grasmaaier laten overwinteren. Hoe ga je hiervoor te werk?

1. Maak de grasmaaier grondig schoon
Als je grasmaaier na elke maaibeurt reinigen belangrijk is, is hetzelfde doen voor de opslag een absolute must. Met name het vocht dat zich ophoopt, kan ervoor zorgen dat je machine in de winter roest. Verwijder dus zeker de grasresten na het loskoppelen van de bougie.

2. Vul de tank met een stabilisator of leeg de tank
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het beter om je grasmaaier voor de winter op te slaan met een volle en niet met een volledig lege brandstoftank. Deze voorzorgsmaatregel voorkomt roestvorming door condensatie. Vul de tank met verse SP98 benzine voor de winter, maar voeg ook een additief toe. Laat vervolgens de motor enkele minuten draaien om het additief in de carburateur te laten doordringen. Wie zoiets niet wenst te doen, dient de tank volledig te leeglopen door de maaier stationair te laten draaien tot hij zonder brandstof zit.

3. Olie voor de cilinder
Haal de bougie uit de grasmaaier en giet een kleine hoeveelheid olie, het equivalent van niet meer dan één eetlepel, direct in het gat. Vervang vervolgens de bougie en bedien de starter om de zuiger een paar keer te laten draaien zodat de cilinder goed gesmeerd wordt.

4. Ontkoppel de batterij
Indien er eentje aanwezig is, moet je de accu loskoppelen, of toch zeker de minpool. Bewaar de batterij op een koele, droge plaats waar hij niet bevriest!

5. Stal je grasmaaier correct
De maaier mag niet gekanteld worden of dergelijke. Kies voor een droge plaats om hem op te bergen.

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons