Je grasmaaier efficiënt laten overwinteren in 5 stappen

Je grasmaaier laten overwinteren. Hoe ga je hiervoor te werk?

1. Maak de grasmaaier grondig schoon
Als je grasmaaier na elke maaibeurt reinigen belangrijk is, is hetzelfde doen voor de opslag een absolute must. Met name het vocht dat zich ophoopt, kan ervoor zorgen dat je machine in de winter roest. Verwijder dus zeker de grasresten na het loskoppelen van de bougie.

2. Vul de tank met een stabilisator of leeg de tank
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het beter om je grasmaaier voor de winter op te slaan met een volle en niet met een volledig lege brandstoftank. Deze voorzorgsmaatregel voorkomt roestvorming door condensatie. Vul de tank met verse SP98 benzine voor de winter, maar voeg ook een additief toe. Laat vervolgens de motor enkele minuten draaien om het additief in de carburateur te laten doordringen. Wie zoiets niet wenst te doen, dient de tank volledig te leeglopen door de maaier stationair te laten draaien tot hij zonder brandstof zit.

3. Olie voor de cilinder
Haal de bougie uit de grasmaaier en giet een kleine hoeveelheid olie, het equivalent van niet meer dan één eetlepel, direct in het gat. Vervang vervolgens de bougie en bedien de starter om de zuiger een paar keer te laten draaien zodat de cilinder goed gesmeerd wordt.

4. Ontkoppel de batterij
Indien er eentje aanwezig is, moet je de accu loskoppelen, of toch zeker de minpool. Bewaar de batterij op een koele, droge plaats waar hij niet bevriest!

5. Stal je grasmaaier correct
De maaier mag niet gekanteld worden of dergelijke. Kies voor een droge plaats om hem op te bergen.

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons