14 juni 2013

Dat Vlaamse architecten hopen op een verlaagde btw-regeling bij renovaties, kon je al lezen. De Belgische Interieurarchitecten hopen nu op eenzelfde regeling. Een verlaging van 21% naar 6% op het ereloon van de interieurarchitect zou het dalend aantal renovatieprojecten opnieuw kunnen doen stijgen. Akoestische scheidingswandInterieurarchitecten pleiten voor verlaging van btw op ereloon.

In Nederland mogen interieurarchitecten voor renovatiewerken een verlaagd btw-tarief van 6% aanrekenen (tijdelijke maatregel). Deze btw-verlaging geeft bouwheren meer financiële ademruimte. Ook de Belgische woningmarkt kan een dergelijke maatregel gebruiken.

Meer middelen voor bouwheer
Interieurarchitecten in België worden vertegenwoordigd door AiNB, beroepsorganisatie voor interieurarchitecten. AiNB (Associatie van Interieurarchitecten) steunt de Nederlandse maatregel volledig en rekent op een gelijkaardige regeling in België. Doel is in eerste instantie de kostprijs van de interieurarchitect voor de bouwheer drukken en meer ruimte geven voor investering.

Ook het unfaire karakter van de bestaande wetgeving blijft een pijnpunt. De huidige 21% op het ereloon van interieurarchitecten is niet consequent ten opzichte van de regeling voor aannemers. Deze vallen bij renovatieprojecten immers wel onder de 6%-regeling. De btw-verlaging kan als een impuls dienen om de bouwmarkt opnieuw aan te zwengelen. Een stimulans is dus meer dan welkom.

Ereloon interieurarchitect
AiNB vraagt dringend een aanpassing van de btw regel, een verlaging naar 6% op de erelonen voor interieurarchitecten bij renovatieprojecten. AiNB wil op die manier meer ademruimte voor de opdrachtgever realiseren, sneller de stap naar een professionele interieurarchitect laten zetten en als dusdanig milieubewust wonen en renoveren een stimulans geven.

Meer info: AiNB


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag