Immobid.com, de nieuwe immo zoekertjessite aangeboden onder de vorm van een (schijnbare) online veiling


Immobid.com, dé nieuwe immo zoekertjessite werd volgens de initiatiefnemers net gelanceerd en richt zich tot de Europese markt ofschoon het een op en top Belgisch initiatief is.
Een advertentie op Immobid wordt bovendien door het Online Marketing Team verspreid over diverse internetkanalen, waaronder uiteraard Facebook en Twitter.

Wat is het concept van de Immobid site?
Immobid is een veiling site voor vastgoed.

U verkoopt een woning.
Zowel particulieren als professionelen kunnen op de site panden aanbieden. De hoogste biedingen worden 10 dagen na de start van een veiling voorgelegd aan de verkoper. Deze laatste contacteert vervolgens de hoogste bieders voor verdere afhandeling.

U zoekt een woning.
Bepaal nu zelf hoeveel je wil betalen voor een woning! Inderdaad, de woningen op deze site staan open voor een prijsvoorstel van u! Ziet U een woning naar uw wensen, registreer u en doe zelf een prijsvoorstel door middel van een bod. Uw bod zal aan de eigenaar of makelaar worden doorgestuurd. Bij akkoord zullen zij U contacteren ten einde de verkoop af te sluiten.

Wie kan op Immobid panden plaatsen?
Iedereen kan op Immobid panden plaatsen. Zowel particulieren als professionelen kunnen een account creëren op de site.

Wat is het "startbod" en de "koop nu prijs"?
Elk pand heeft een startbod en een koop nu prijs. Het startbod duidt het minimum biedingsbedrag aan waarbij een veiling gestart kan worden. Het pand kan ook meteen het uwe zijn indien u hoger of gelijk aan de prijs biedt die bij "koopnu" vermeldstaat. De eerste bieding die deze "koopnu prijs" behaalt, wint automatisch de veiling. De veiling wordt in dit laatste geval ook meteen afgesloten.

Wordt een bieding als wettelijk bindend beschouwd?
Vastgoed veilingen op immobid.be zijn op de eerste plaats een manier om koper en verkoper bij elkaar te brengen tegen voorwaarden die voor beiden optimaal zijn. De uiteindelijke verkoop en afwikkeling blijft een persoonlijke afspraak tussen koper en verkoper.

Besluit ?
Net zoals bij éénmaal-andermaal.be, nationalewoningveiling.nl,  veilingvastgoed.be wordt ook hier ten onrechte van een veiling gesproken want dat veronderstelt duidelijke rechten en plichten voor de gebruikers – kopers en verkopers - , bindende biedingen, en toezicht door de notaris op één en ander, hetgeen hier duidelijk niet het geval is…

 

Gerelateerde artikels

Mag je zelf je woning verkopen, ook al heb je een makelaar?

Wil je je huis of appartementje aan de kust verkopen nu de vastgoedmarkt in de lift zit? Misschien overweeg je dan met een vastgoedmakelaar in zee te gaan. Handig: je hoeft zelf geen bezichtigingen te organiseren of documenten in orde te brengen. Samenwerken met een makelaar is niet zo moeilijk: je ondertekent samen een contract en je makelaar gaat aan de slag om de verkoop te realiseren.
Lees meer

Kan je makelaar je huis in jouw naam verkopen?

Je doet een beroep op een vastgoedmakelaar voor de verkoop of verhuur van je huis of appartement. Mag de makelaar dan zelf beslissen om de verkoops- of verhuurovereenkomst in jouw naam en voor jouw rekening te ondertekenen?
Lees meer

5 tips voor een succesvolle home-staging!

Het is bewezen dat een woning die te koop of te huur staat meer kans heeft om de aandacht te trekken als deze wordt uitgelicht met professioneel ogende foto’s die onder meer de illusie van grotere volumes wekken.
Lees meer

Veel gestelde vragen rond het Coronavirus: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedmarkt?

Zoals vele sectoren, ondervindt ook de vastgoedsector hinder door het coronavirus. Maar wat betekent dit voor jou? Enkele antwoorden op de meest gestelde vragen.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons