Immobid.com, de nieuwe immo zoekertjessite aangeboden onder de vorm van een (schijnbare) online veiling


Immobid.com, dé nieuwe immo zoekertjessite werd volgens de initiatiefnemers net gelanceerd en richt zich tot de Europese markt ofschoon het een op en top Belgisch initiatief is.
Een advertentie op Immobid wordt bovendien door het Online Marketing Team verspreid over diverse internetkanalen, waaronder uiteraard Facebook en Twitter.

Wat is het concept van de Immobid site?
Immobid is een veiling site voor vastgoed.

U verkoopt een woning.
Zowel particulieren als professionelen kunnen op de site panden aanbieden. De hoogste biedingen worden 10 dagen na de start van een veiling voorgelegd aan de verkoper. Deze laatste contacteert vervolgens de hoogste bieders voor verdere afhandeling.

U zoekt een woning.
Bepaal nu zelf hoeveel je wil betalen voor een woning! Inderdaad, de woningen op deze site staan open voor een prijsvoorstel van u! Ziet U een woning naar uw wensen, registreer u en doe zelf een prijsvoorstel door middel van een bod. Uw bod zal aan de eigenaar of makelaar worden doorgestuurd. Bij akkoord zullen zij U contacteren ten einde de verkoop af te sluiten.

Wie kan op Immobid panden plaatsen?
Iedereen kan op Immobid panden plaatsen. Zowel particulieren als professionelen kunnen een account creëren op de site.

Wat is het "startbod" en de "koop nu prijs"?
Elk pand heeft een startbod en een koop nu prijs. Het startbod duidt het minimum biedingsbedrag aan waarbij een veiling gestart kan worden. Het pand kan ook meteen het uwe zijn indien u hoger of gelijk aan de prijs biedt die bij "koopnu" vermeldstaat. De eerste bieding die deze "koopnu prijs" behaalt, wint automatisch de veiling. De veiling wordt in dit laatste geval ook meteen afgesloten.

Wordt een bieding als wettelijk bindend beschouwd?
Vastgoed veilingen op immobid.be zijn op de eerste plaats een manier om koper en verkoper bij elkaar te brengen tegen voorwaarden die voor beiden optimaal zijn. De uiteindelijke verkoop en afwikkeling blijft een persoonlijke afspraak tussen koper en verkoper.

Besluit ?
Net zoals bij éénmaal-andermaal.be, nationalewoningveiling.nl,  veilingvastgoed.be wordt ook hier ten onrechte van een veiling gesproken want dat veronderstelt duidelijke rechten en plichten voor de gebruikers – kopers en verkopers - , bindende biedingen, en toezicht door de notaris op één en ander, hetgeen hier duidelijk niet het geval is…

 

Gerelateerde artikels

Wat is de ideale periode om je huis in te verkopen?

Je huis verkopen is vaak een ingewikkelde zaak, daarom is het steeds belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden. 
Niet alleen goed weten hoe je de verkoop gaat aanpakken is belangrijk, maar ook wanneer je de verkoop best laat doorgaan. Welk seizoen of welke periode is ideaal om je huis in te verkopen? Daar geven we je graag wat informatie over.
Lees meer

Verkoop je je huis best onderhands of openbaar?

Wanneer je je huis verkoopt, heb je steeds de optie om het huis onderhands of via een openbare verkoop te verkopen. 
De vraag blijft natuurlijk wat de voor -en nadelen van beide opties zijn en hoe deze in elkaar zitten. Omdat deze vraag heel wat om het lijf heeft, geven we je graag wat informatie.
Lees meer

Wat zijn makelaars en wanneer heb je ze nodig?

Je hebt ongetwijfeld al eens van een makelaar gehoord. Iedereen die een huis koopt of verkoopt moet zich immers de vraag stellen of ze een makelaar erbij willen betrekken. Maar wat is een makelaar nu eigenlijk en waarom zou je er een nodig hebben?

Lees meer

Wie kan je betrekken bij de verkoop van je huis?

Je huis verkopen is vaak een complex en uitdagend proces. Daarbij is er ook niet maar één goede manier is om dit proces te doorlopen, waardoor je misschien met vragen blijft zitten. Wie neem je in de hand? Is het goedkoper om zelf te verkopen? Is het veiliger om een makelaar in te huren?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons