Immobid.com, de nieuwe immo zoekertjessite aangeboden onder de vorm van een (schijnbare) online veiling


Immobid.com, dé nieuwe immo zoekertjessite werd volgens de initiatiefnemers net gelanceerd en richt zich tot de Europese markt ofschoon het een op en top Belgisch initiatief is.
Een advertentie op Immobid wordt bovendien door het Online Marketing Team verspreid over diverse internetkanalen, waaronder uiteraard Facebook en Twitter.

Wat is het concept van de Immobid site?
Immobid is een veiling site voor vastgoed.

U verkoopt een woning.
Zowel particulieren als professionelen kunnen op de site panden aanbieden. De hoogste biedingen worden 10 dagen na de start van een veiling voorgelegd aan de verkoper. Deze laatste contacteert vervolgens de hoogste bieders voor verdere afhandeling.

U zoekt een woning.
Bepaal nu zelf hoeveel je wil betalen voor een woning! Inderdaad, de woningen op deze site staan open voor een prijsvoorstel van u! Ziet U een woning naar uw wensen, registreer u en doe zelf een prijsvoorstel door middel van een bod. Uw bod zal aan de eigenaar of makelaar worden doorgestuurd. Bij akkoord zullen zij U contacteren ten einde de verkoop af te sluiten.

Wie kan op Immobid panden plaatsen?
Iedereen kan op Immobid panden plaatsen. Zowel particulieren als professionelen kunnen een account creëren op de site.

Wat is het "startbod" en de "koop nu prijs"?
Elk pand heeft een startbod en een koop nu prijs. Het startbod duidt het minimum biedingsbedrag aan waarbij een veiling gestart kan worden. Het pand kan ook meteen het uwe zijn indien u hoger of gelijk aan de prijs biedt die bij "koopnu" vermeldstaat. De eerste bieding die deze "koopnu prijs" behaalt, wint automatisch de veiling. De veiling wordt in dit laatste geval ook meteen afgesloten.

Wordt een bieding als wettelijk bindend beschouwd?
Vastgoed veilingen op immobid.be zijn op de eerste plaats een manier om koper en verkoper bij elkaar te brengen tegen voorwaarden die voor beiden optimaal zijn. De uiteindelijke verkoop en afwikkeling blijft een persoonlijke afspraak tussen koper en verkoper.

Besluit ?
Net zoals bij éénmaal-andermaal.be, nationalewoningveiling.nl,  veilingvastgoed.be wordt ook hier ten onrechte van een veiling gesproken want dat veronderstelt duidelijke rechten en plichten voor de gebruikers – kopers en verkopers - , bindende biedingen, en toezicht door de notaris op één en ander, hetgeen hier duidelijk niet het geval is…

 


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag