Hoe maak je je huis verkoopklaar?

Een potentiële koper heeft een kritische kijk op de meest kleine details. Of je pand de bezoeker aanspreekt, hangt dus af van de mate waarin je het pand presenteert. Maar hoe kan je jouw huis verkoopklaar maken? Door de voordelen ervan te benadrukken en het inlevingsvermogen van de potentiële huiseigenaren te prikkelen. Zij kijken immers op een heel andere manier naar je woning!

Wij geven alvast 8 praktische tips over hoe je dat doet. 

8 Tips om je woning meer in de verf te zetten

1.     Maak alles proper en smuk oneffenheden op met een likje verf, lijm of olie.

Bezoekers hechten veel belang aan de staat van het pand. Door deze kleine extra’s zijn zij sneller overtuigd dat je huis goed onderhouden is. Daarenboven komt een proper pand ook waardevoller over bij potentiële kopers, wat jou als verkoper alleen maar voordelen kan opleveren. 

2.     Verlucht de woning

Verlucht je woning liefst minstens een half uur voor je bezoekers ontvangt, om zodoende vocht in de badkamer of specifieke geurtjes, zoals die van huisdieren of eten, te beperken. Niet iedereen is immers fan van huisdieren.

3.     Breng zoveel mogelijk (dag)licht naar binnen

Laat je rolluiken omhoog, houd de gordijnen open en lap de ramen. Dien je een muur of ingebouwd kastje te herschilderen? Kies dan voor neutrale of lichte kleuren. Dit maakt de ruimtes in jouw woning optisch groter. 

4.     Schakel bij valavond of op donkere plaatsen in de woning de verlichting aan

Zo hebben bezoekers een beter begrip van het potentieel van de ruimte, zeker op de meer donkere plaatsen in je huis. Bij valavond is het ook leuk om hier en daar een aantal sfeerlampjes aan te steken in huis. Dit geeft meteen een gezellige en huiselijke sfeer. De potentiële koper zal zich meteen thuis voelen. 

5.     Zorg ervoor dat je keuken straalt

Berg alle onnodige toestellen en potjes op. Hierdoor creëer je ook meer ruimte in de keuken. Schrob je vuur en oven nog eens goed uit. Plaats op het aanrecht of de keukentafel bovendien een bloemetje of een fruitschaal. Zo breng je meteen gezelligheid in huis.

6.     Poets je badkamer(s) en reinig je sanitair. 

De badkamer en het toilet zijn de kleinste (en jammer genoeg vaak één van de meer rommelige) ruimtes binnenin een woning. Berg dus alles op, vul siliconennaden op en controleer losse kranen of betegeling. Zorg voor een aangename geur door bijvoorbeeld een geurkaars of geurstokjes in de ruimte(s) te plaatsen. Je kan ook een groene toets aanbrengen in je badkamer voor een rustige indruk. Overweeg een badkamerplant, zoals bijvoorbeeld een varen.

7.     Zorg dat alles functioneert naar behoren. 

Werken alle lampen? Gaan alle deuren zonder problemen open of klemmen ze hier en daar? Besteed voldoende tijd om deze zaken te controleren. Wie weet ontdek je een barst of gat in de muur dan ook best nog opgevuld wordt. 

8.     Schenk aandacht aan je exterieur

Mensen vinden het belangrijk om te kunnen uitrusten na een lange werkdag. Heb je een terras of tuin? Speel hier dan zeker op in door het gezellig te maken met  een lounge set en potplanten. Een BBQ mag ook best buiten staan, zorg dat wel dat deze netjes is!
Vergeet ook niet om eventuele kapotte hekken of sloten te repareren of ontbrekende dakpannen aan te vullen. 

Ziezo, met bovenstaande tips kan jij perfect je huis verkoopklaar maken en sta je alweer een stapje dichter bij de verkoop van je pand. 
 

Toch nog advies nodig? 

Contacteer Oximo wanneer je raad nodig hebt. Onze adviseurs staan je graag bij bij het verkopen van je woning. Zo kan je vandaag nog je gratis schatting aanvragen


Bron
Oximo

Gerelateerde artikels

Hoeveel kost een makelaar?

Je huis verkopen met een makelaar? Hoeveel kost het en hoeveel commissie betaal je daarvoor aan de vastgoedmakelaar?
Lees meer

Wil je een woning met erfdienstbaarheid kopen of verkopen?

Een woning verkopen met erfdienstbaarheid kan vaak intimiderend klinken. Wat is dat eigenlijk, erfdienstbaarheid? Welke soorten bestaan er allemaal? En heeft de erfdienstbaarheid dan ook invloed op de verkoop?
Lees meer

Wil je je sociale woning verkopen?

Een sociale woning is voor velen een kans op stabiliteit. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je situatie nooit kan veranderen. Sommigen krijgen de opportuniteit om ver van huis te werken, bij anderen wordt het gezin dan weer wat te groot.
Lees meer

Verkoop je je nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning verkopen is een uitzonderlijke situatie. Bijna niemand verwacht immers om zo snel na de aankoop of bouw van een huis dat huis weer te moeten verkopen. 
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij