7 goedkope upgrades die je huis duurder doen lijken

Welke woningen geven een dure indruk? Dat zijn grote woningen waarin alles tot in de puntjes is afgewerkt. Met indrukwekkende keukens en badkamers, mooie ruimtes en kunstwerken aan de muur. En vooral woningen waar de inrichting perfect in balans is.

Hoe hopeloos het ook lijkt, ook je eigen woning kan je duurder doen lijken. En dat hoeft zelfs niet kostelijk te zijn.

1. De regel van 3
Hang een kunstwerk als drieluik aan de muur. Dat geeft je woonkamer onmiddellijk een wow-factor. Oké, maar is kunst niet belachelijk duur? Niet als je het zelf maakt. Kan je overweg met fotografie en met Photoshop? Of met verf en een penseel? Dan creëer je zelf je eigen kunst.

Zorg voor 3 canvassen die even groot zijn en laat je kunst erover vloeien. Wat ruimte tussen de canvassen is stijlvol. En met je eigen kunst geef je de ruimte meer persoonlijkheid.

2. Creëer een illusie
Maak je ruimtes groter. Niet letterlijk, maar door elementen toe te voegen die de ruimte groter doen lijken. Grote tapijten, spiegels en een minimalistisch design maken zelfs de kleinste ruimtes groter – én beter.

3. Less is more
Ga voor een minimalistische look. En daarmee bedoelen we in de eerste plaats dat je best rommel vermijdt. Opruimen is dus de boodschap. Kijk bovendien eens kritisch naar elke ruimte, en naar de spullen die er staan.

Welke elementen zijn overbodig en kunnen naar de kringloopwinkel? En welke elementen zijn essentieel en verdienen een mooie plaats?

4. Brandpunt
Elke ruimte verdient een brandpunt. Dat is een aandachttrekker. Stijlvol, mooi of opvallend. Investeer in brandpunten voor elke ruimte: een stijlvolle salontafel, een prachtig schilderij of een spiegel met smeedijzeren kader voor in de hal. Zo maak je je woning een tikkeltje exclusiever.

5. Natuurlijk licht
Heb je veel natuurlijk licht in je woning? Dan moet je dat licht zo goed mogelijk accentueren. Dat doe je met neutrale kleuren voor je muren en meubilair.

Vermijd wel dat je ruimte saai overkomt, dus kies ook enkele stukken met felle kleuren of interessante patronen.

6. Eclectische mix
Decoreer je ruimte met een stijlvolle mix van natuurlijke elementen, klassieke stukken en een moderne toets. Denk goed na over het kleurenschema van de ruimte, want de juiste mix van kleuren bepaalt de sfeer van de ruimte.

Daarnaast heb je in een eclectische stijl de volledige vrijheid, want je combineert dingen die je zelf echt mooi vindt. Als een ruimte voor jou helemaal perfect is, is de kans groot dat die ook voor je bezoekers indrukwekkend is.

7. Bloemen en planten
Breng nog meer leven in huis met verse, kleurrijke bloemen en mooie planten. Voor elke ruimte. Zo krijgt je woning een levendige touch die qua ervaring rijker aanvoelt.

Vergeet natuurlijk niet om ze water te geven, want verdorde planten zorgen juist voor een omgekeerd effect.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Huis verkopen met Oximo: stappenplan

Wil je je huis verkopen? Ontdek in dit stappenplan van Oximo hoe dit precies verloopt. Zo ben jij perfect voorbereid op het verkoopproces!
Lees meer

Je huis verkopen na scheiding: hoe werkt dat?

Je kan je huis verkopen, je partner uitkopen of de woning houden in onverdeeldheid. Weeg de verschillende opties af en maak de juiste keuze.
Lees meer

Deze kosten betaal je bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen brengt een aantal vaste kosten met zich mee. Denk maar attesten, notariskosten en de prijs van een online advertentie
Lees meer

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij