Een te renoveren huis verkoopbaar maken

Wil je een huis verkopen dat helemaal of gedeeltelijk gerenoveerd moet worden? Dat is niet makkelijk. Kopers zien de mogelijkheden niet. Ze kunnen moeilijk door de gebreken heenkijken. En wat gaat de renovatie kosten? De vastgoedstylist geeft tips hoe je een te renoveren huis verkoopklaar en daarmee verkoopbaar maakt.

Leeg en kaal
Maak allereerst het hele huis zo leeg en kaal mogelijk. Verwijder meubels. Maak keuken, badkamer, toilet en garage volledig leeg. Steek vervolgens afgebladderde verf van muren, plafonds en schrijnwerk. Trek vuile of kapotte vloerbekleding eruit. Betere een kale plankenvloer dan een vies tapijt. Zijn er onafgewerkte klussen? Verwijder wat je bent begonnen. De koper zal er waarschijnlijk toch iets anders mee willen doen.

Wit
Overschilder (fel) gekleurde muren met een witte verf. Verf indien nodig ook gedateerde tegels van keuken en badkamer wit. Daar bestaat speciale, en dus iets duurdere, tegelverf voor. Als het huis niet meer gebruikt wordt volstaat latex ook.

Inrichten
Zo. Je huis is klaar voor renovatie. Maar een leeg huis verkoopt nog steeds moeilijk. De ruimtes lijken kleiner als ze leeg zijn en het huis mist sfeer.

Om kopers dus te helpen om de mogelijkheden van jouw huis te laten zien kun je je huis dus het beste inrichten. Hoe? Daar zijn verschillende opties voor:

Optie 1: digitaal
Waarschijnlijk de goedkoopste optie om je huis in te laten richten is digitaal. Een vastgoedstylist, een interieurvormgever of een interieurarchitect kan op basis van een plattegrond een 3-dimensionaalbeeld maken van (enkele ruimtes van) jouw huis. Zo kun je kopers laten zien hoe je huis er na renovatie uit zou kunnen zien.

Nadeel is dat de koper niet echt door de ingerichte ruimtes kan wandelen. Het huis is bij bezichtiging nog steeds sfeerloos en het is de vraag of het budget van de koper deze renovatie toelaat.

Optie 2: karton
Je kunt je lege huis ook (gedeeltelijk) inrichten met kartonnen meubels van bijvoorbeeld Cubiqz . Ook een gedateerde keuken kun je vervangen door een modern alternatief van karton. Zo toon je de mogelijkheden van de keukenruimte zonder enorm te moeten investeren. De kartonnen keuken is bijna niet van echt te onderscheiden!

Een inrichting met karton is relatief goedkoop. De kartonnen modules kun je altijd plaatsen. Ook op onafgewerkte vloeren. Voor het meest sfeervolle resultaat kleed je de kartonnen meubels aan met echte accessoires. Vraag een Cubiqz-stylist naar de prijzen en mogelijkheden. Meubels in kartonProbeer eens meubels gemaakt van karton uit.© Cubiqz Gezellige leeshoek bemeubeld met gehuurde meubels.Huur even wat meubels om je huis sneller te verkopen.

Optie 3: meubelhuur
Dan bestaat ook nog de mogelijkheid om een volledig meubelpakket te huren. Voor een vast bedrag huur je meubels en accessoires voor je volledige huis.

Je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld alleen de benedenverdieping in te laten richten. Een ingerichte huis heeft sfeer en toont veel beter de mogelijkheden van je huis. Zelfs als de badkamer gedateerd is en de vloer kaal is.

Uiteraard is ieder huis en iedere situatie anders. Vraag advies aan een vastgoedstylist wat jij het beste kunt doen om jouw te renoveren huis verkoopbaar te maken. Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? De meeste vastgoedstylisten kunnen ook de uitvoering van alle werken verzorgen.

Gerelateerde artikels

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons