De voor- en nadelen van een robotstofzuiger

Een hekel aan stofzuigen? Je zou een huishoudhulp in dienst kunnen nemen. Of een robotstofzuiger in huis halen. Wij zetten de voor- en nadelen even op een rijtje.

Voordelen

 1. Eén druk op de knop volstaat. Jij kunt vervolgens met je beentjes omhoog op de bank gaan liggen. 

 2. Sommige robots kun je op voorhand programmeren zodat ze automatisch uitrijden. Bijvoorbeeld elke dag om 9 uur ’s ochtends. 

 3. Robotstofzuigers met zijborsteltjes geraken ook in de hoeken. 

 4. Zodra je robot klaar is met de klus, rijdt ie zelf naar zijn docking station. 

 5. Bij de meeste robotstofzuigers kun je een bepaald gebied afbakenen met een magneetstrip of virtuele muur. Op die manier kun je ‘m bijvoorbeeld de keuken en eetkamer laten doen zonder dat ie naar de zithoek rijdt. 

 6. Goede stofzuigerrobots zijn uitgerust met allerlei sensoren en herkennen een trap zodat ze niet naar beneden donderen. 

 7. Robotstofzuigers zijn uitermate geschikt voor harde vloeren: tegels, parket, laminaat, steentapijt ... 

 8. Moderne robotstofzuigers zijn zelfs uitgerust met bluetooth of wifi zodat je ze via je smartphone of tablet kunt activeren. Er zijn ook exemplaren met een afstandsbediening. 

Nadelen

 1. Een robotstofzuiger heeft niet dezelfde zuigkracht als een klassieke stofzuiger. We raden aan om je klassieke stofzuiger dan ook niet onmiddellijk buiten te zwieren. Je hebt ‘m bovendien nog nodig voor de sofa, de auto en de trap. 

 2. Een goede robotstofzuiger is meestal duurder dan een klassieke stofzuiger. 

 3. Niet alle huisdieren zijn tuk op robotstofzuigers. 

 4. Een robotstofzuiger rijdt kriskras door je woning waardoor ie meer tijd nodig heeft in vergelijking met een gewone stofzuigbeurt. 

 5. Het opvangreservoir van een robotstofzuiger moet na elke beurt geledigd worden. 

 6. Niet elke robot kan goed overweg met een (vast) tapijt. 

 7. Goedkope robots hebben meestal een batterij van mindere kwaliteit waardoor hij snel verslijt. 

Bron: Hebbes

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons