20 april 2016

Een hekel aan stofzuigen? Je zou een huishoudhulp in dienst kunnen nemen. Of een robotstofzuiger in huis halen. Wij zetten de voor- en nadelen even op een rijtje.

Voordelen

 1. Eén druk op de knop volstaat. Jij kunt vervolgens met je beentjes omhoog op de bank gaan liggen.

 2. Sommige robots kun je op voorhand programmeren zodat ze automatisch uitrijden. Bijvoorbeeld elke dag om 9 uur ’s ochtends.

 3. Robotstofzuigers met zijborsteltjes geraken ook in de hoeken.

 4. Zodra je robot klaar is met de klus, rijdt ie zelf naar zijn docking station.

 5. Bij de meeste robotstofzuigers kun je een bepaald gebied afbakenen met een magneetstrip of virtuele muur. Op die manier kun je ‘m bijvoorbeeld de keuken en eetkamer laten doen zonder dat ie naar de zithoek rijdt.

 6. Goede stofzuigerrobots zijn uitgerust met allerlei sensoren en herkennen een trap zodat ze niet naar beneden donderen.

 7. Robotstofzuigers zijn uitermate geschikt voor harde vloeren: tegels, parket, laminaat, steentapijt ...

 8. Moderne robotstofzuigers zijn zelfs uitgerust met bluetooth of wifi zodat je ze via je smartphone of tablet kunt activeren. Er zijn ook exemplaren met een afstandsbediening.

Nadelen

 1. Een robotstofzuiger heeft niet dezelfde zuigkracht als een klassieke stofzuiger. We raden aan om je klassieke stofzuiger dan ook niet onmiddellijk buiten te zwieren. Je hebt ‘m bovendien nog nodig voor de sofa, de auto en de trap.

 2. Een goede robotstofzuiger is meestal duurder dan een klassieke stofzuiger.

 3. Niet alle huisdieren zijn tuk op robotstofzuigers.

 4. Een robotstofzuiger rijdt kriskras door je woning waardoor ie meer tijd nodig heeft in vergelijking met een gewone stofzuigbeurt.

 5. Het opvangreservoir van een robotstofzuiger moet na elke beurt geledigd worden.

 6. Niet elke robot kan goed overweg met een (vast) tapijt.

 7. Goedkope robots hebben meestal een batterij van mindere kwaliteit waardoor hij snel verslijt.

Bron: Hebbes

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag