De voor- en nadelen van een robotstofzuiger

Een hekel aan stofzuigen? Je zou een huishoudhulp in dienst kunnen nemen. Of een robotstofzuiger in huis halen. Wij zetten de voor- en nadelen even op een rijtje.

Voordelen

 1. Eén druk op de knop volstaat. Jij kunt vervolgens met je beentjes omhoog op de bank gaan liggen. 

 2. Sommige robots kun je op voorhand programmeren zodat ze automatisch uitrijden. Bijvoorbeeld elke dag om 9 uur ’s ochtends. 

 3. Robotstofzuigers met zijborsteltjes geraken ook in de hoeken. 

 4. Zodra je robot klaar is met de klus, rijdt ie zelf naar zijn docking station. 

 5. Bij de meeste robotstofzuigers kun je een bepaald gebied afbakenen met een magneetstrip of virtuele muur. Op die manier kun je ‘m bijvoorbeeld de keuken en eetkamer laten doen zonder dat ie naar de zithoek rijdt. 

 6. Goede stofzuigerrobots zijn uitgerust met allerlei sensoren en herkennen een trap zodat ze niet naar beneden donderen. 

 7. Robotstofzuigers zijn uitermate geschikt voor harde vloeren: tegels, parket, laminaat, steentapijt ... 

 8. Moderne robotstofzuigers zijn zelfs uitgerust met bluetooth of wifi zodat je ze via je smartphone of tablet kunt activeren. Er zijn ook exemplaren met een afstandsbediening. 

Nadelen

 1. Een robotstofzuiger heeft niet dezelfde zuigkracht als een klassieke stofzuiger. We raden aan om je klassieke stofzuiger dan ook niet onmiddellijk buiten te zwieren. Je hebt ‘m bovendien nog nodig voor de sofa, de auto en de trap. 

 2. Een goede robotstofzuiger is meestal duurder dan een klassieke stofzuiger. 

 3. Niet alle huisdieren zijn tuk op robotstofzuigers. 

 4. Een robotstofzuiger rijdt kriskras door je woning waardoor ie meer tijd nodig heeft in vergelijking met een gewone stofzuigbeurt. 

 5. Het opvangreservoir van een robotstofzuiger moet na elke beurt geledigd worden. 

 6. Niet elke robot kan goed overweg met een (vast) tapijt. 

 7. Goedkope robots hebben meestal een batterij van mindere kwaliteit waardoor hij snel verslijt. 

Bron: Hebbes

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons