Chinezen huren buitenlanders in om huizen beter verkoopbaar te maken

Waar in Nederland een paar kleurige kussens op de bank volstaan voor mooie foto’s op Funda, gaan ze in China een flinke stap verder. Daar worden buitenlanders ingehuurd om een huis of een gebouw beter verkoopbaar te maken. ”Huizen worden meer waard als er een buitenlander rondloopt of op de foto’s staat. De huizen ogen dan veel stijlvoller.”

In China heeft de huizenbubbel de prijzen enorm opgedreven. Vooral op de meer afgelegen locaties, zijn de huizen veel te duur. Er is een truc om ze toch te kunnen verkopen, zo legt een vrouw van een gespecialiseerd bureau uit: maak het internationaal. ”Zo gauw je er een buitenlander neer zet, verandert alles. Het is niet langer een afgelegen wijk van een onbekende ontwikkelaar, maar een internationale stad van de toekomst.”

Ze gaat verder: ”Als je de prijs van vastgoed wil opdrijven, werken buitenlandse gezichten heel goed. Het liefst blanke, maar die zijn erg duur. Als je weinig geld hebt, maar je wilt je huis of gebouw toch een internationale sfeer geven, dan zijn donkere mensen ook geschikt. Voor 160 dollar kun je er een inhuren.”

Twee ingehuurde buitenlanders vertellen in de documentaire: ”In China kun je alles worden wat je maar wilt zonder opleiding, zolang je een blank gezicht hebt. Je kunt dokter zijn of acteur. Alles is nep.” De makelaar vervolgt: ”Het maakt niet uit wat de waarde is van een huis of een ander product. Het gaat om het imago. Als dat goed is, willen mensen kopen. Voorlopig is het imago, de realiteit geworden.”

Gerelateerde artikels

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons