De betonnen regenwaterput: de toepassing en voordelen op een rij


Voortaan is iedereen in staat rationeler om te gaan met watergebruik, en dit dankzij betonnen regenwaterputten. Het is een niet te verwaarlozen ecologisch gebaar, en het is méér dan dat: het gaat hier om een belangrijke en kosteloze bron van water voor sanitair gebruik: schoonmaken, tuinbesproeiing, wc-spoeling, wasmachines enz. Regenwater is arm aan kalk en zet dus geen kalkaanslag af op uw leidingen en huishoudapparatuur, wat uiteraard een veel langere levensduur garandeert. Met een vernuftig filtersysteem is het zelfs mogelijk dit regenwater om te zetten in drinkwater!


Het regenwater in uw betonnen waterput volstaat voor:
 - Wasmachine
 - Besproeiing
 - Schoonmaak
 - Sanitair 


Regenwater is ongeschikt als drinkwater. Het mag enkel gebruikt worden voor sanitair gebruik, voor het besproeien van de tuin, het wassen van de wagen, het toilet, het schoonmaken van het huis. Toepassing als drinkwater vergt speciale filters.


Voordelen

- Het beton bevat kalk en magnesiumoxide, twee stoffen die de natuurlijke zuurtegraad van regenwater neutraliseren.
- Dankzij de waterput met geïntegreerde filter kan het regenwater nu opgeslagen worden in optimale omstandigheden. Dit nieuwe technologische systeem wordt steeds meer gebruikt door de particulieren, onder andere in Duitsland, waar dit product reeds een standaard is. 


Waterbesparing en lange levensduur van huishoudtoestellen

- Elke m2 dakoppervlakte kan jaarlijks 600 tot 800 liter regenwater opvangen. Gezien de prijs van het leidingwater, betekent dit een aanzienlijke kosteloze hoeveelheid water voor sanitair gebruik: voor de schoonmaak, de besproeiing, het toilet, de wasmachine,…
- Regenwater bevat geen calciumzouten, en veroorzaakt bijgevolg geen verkalking van de leidingen of de huishoudtoestellen, wat een bijzonder lange levensduur verzekert. 


De betonnen waterput met geïntegreerde filter: zuiver water en makkelijk te onderhouden

- De filter is zelfreinigend en uitneembaar. Dankzij de filter worden de bladeren van het dak, door het water meegesleurd, tegengehouden; de kwaliteit van het opgevangen water blijft zo behouden. De filter is makkelijk uitneembaar. Een volledig onderhoud is niet meer nodig, de filter hoeft enkel regelmatig uitgespoeld te worden.
- Mogelijke optie is een watervertrager; zo komt het water langzaam in de waterput terecht, wat het opwervelen van de sliblaag voorkomt. Het water blijft dus steeds volledig zuiver.
- Een voetklep met zuigkorf vermijdt dat vuil kan worden aangezogen. Een overloopsifon, geïntegreerd in de filterbehuizing, zorgt voor een continue stankafsluiting van het rioolnet. 


Meer info:
Infobeton


Bron:

Habitos

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons