De betonnen regenwaterput: de toepassing en voordelen op een rij


Voortaan is iedereen in staat rationeler om te gaan met watergebruik, en dit dankzij betonnen regenwaterputten. Het is een niet te verwaarlozen ecologisch gebaar, en het is méér dan dat: het gaat hier om een belangrijke en kosteloze bron van water voor sanitair gebruik: schoonmaken, tuinbesproeiing, wc-spoeling, wasmachines enz. Regenwater is arm aan kalk en zet dus geen kalkaanslag af op uw leidingen en huishoudapparatuur, wat uiteraard een veel langere levensduur garandeert. Met een vernuftig filtersysteem is het zelfs mogelijk dit regenwater om te zetten in drinkwater!


Het regenwater in uw betonnen waterput volstaat voor:
 - Wasmachine
 - Besproeiing
 - Schoonmaak
 - Sanitair 


Regenwater is ongeschikt als drinkwater. Het mag enkel gebruikt worden voor sanitair gebruik, voor het besproeien van de tuin, het wassen van de wagen, het toilet, het schoonmaken van het huis. Toepassing als drinkwater vergt speciale filters.


Voordelen

- Het beton bevat kalk en magnesiumoxide, twee stoffen die de natuurlijke zuurtegraad van regenwater neutraliseren.
- Dankzij de waterput met geïntegreerde filter kan het regenwater nu opgeslagen worden in optimale omstandigheden. Dit nieuwe technologische systeem wordt steeds meer gebruikt door de particulieren, onder andere in Duitsland, waar dit product reeds een standaard is. 


Waterbesparing en lange levensduur van huishoudtoestellen

- Elke m2 dakoppervlakte kan jaarlijks 600 tot 800 liter regenwater opvangen. Gezien de prijs van het leidingwater, betekent dit een aanzienlijke kosteloze hoeveelheid water voor sanitair gebruik: voor de schoonmaak, de besproeiing, het toilet, de wasmachine,…
- Regenwater bevat geen calciumzouten, en veroorzaakt bijgevolg geen verkalking van de leidingen of de huishoudtoestellen, wat een bijzonder lange levensduur verzekert. 


De betonnen waterput met geïntegreerde filter: zuiver water en makkelijk te onderhouden

- De filter is zelfreinigend en uitneembaar. Dankzij de filter worden de bladeren van het dak, door het water meegesleurd, tegengehouden; de kwaliteit van het opgevangen water blijft zo behouden. De filter is makkelijk uitneembaar. Een volledig onderhoud is niet meer nodig, de filter hoeft enkel regelmatig uitgespoeld te worden.
- Mogelijke optie is een watervertrager; zo komt het water langzaam in de waterput terecht, wat het opwervelen van de sliblaag voorkomt. Het water blijft dus steeds volledig zuiver.
- Een voetklep met zuigkorf vermijdt dat vuil kan worden aangezogen. Een overloopsifon, geïntegreerd in de filterbehuizing, zorgt voor een continue stankafsluiting van het rioolnet. 


Meer info:
Infobeton


Bron:

Habitos

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons