4 juli 2016

Wil jij je zolder met schuin dak graag inrichten tot een volwaardige kamer? Dan kun je heel wat plaats winnen door een dakkapel te plaatsen.

Wij overlopen de verschillende soorten dakkapellen, het kostenplaatje en de vergunningen die nodig zijn om er een te plaatsen.

Prefab of op maat

Wanneer je een dakkapel plaatst, heb je keuze tussen twee opties: prefab of op maat. Bij een prefab dakkapel kun je kiezen tussen een aantal modellen die worden voorgesteld. Het afwerkingsmateriaal en de kleur kun je nadien wel nog zelf bepalen.

Bij maatwerk heb je meer mogelijkheden in vorm, materiaal, grootte en afwerking. Natuurlijk hangt hier een ander prijskaartje aan vast. De kostprijs van maatwerk is gemiddeld 30% duurder dan bij een vergelijkbaar model in prefab.

Afwerking

Wat afwerking betreft, kun je bij een dakkapel alle kanten op. Wil je een strakke afwerking? Dan kun je kiezen voor gyproc. Hou je meer van de landelijke stijl, dan kun je afwerken met hout. Ook de buitenkant kan in bijna elk materiaal dat beschikbaar is. Meestal wordt er gekozen voor hout, slidings of leien.

Vergunning en plaatsing

Overweeg je om een dakkapel te laten plaatsen? Informeer dan goed bij je gemeente wat de regelgeving is. In een aantal gevallen moet je namelijk een zogenaamde omgevingsvergunning aanvragen. Maar zelfs wanneer een vergunning niet noodzakelijk is, krijg je te maken met regels die in het bouwbesluit zijn vastgelegd. Deze gaan over gezondheid en veiligheidsaspecten. Je goed informeren, is dus de boodschap!

Wanneer je een vergunning nodig hebt, betekent dit dat je wellicht beroep moet doen op een architect. Daarbovenop is het plaatsen van een dakkapel geen makkelijke klus, dus komt er vaak ook een dakwerker aan te pas. Voor het integreren van de dakkapel moet namelijk de dakstructuur onderbroken worden en daar zitten vaak draagbalken in de weg. Ten slotte zorgt de dakwerker ook voor een goede waterdichting na plaatsing.

Kostprijs

De prijs van je dakkapel hangt af van het eventuele maatwerk, de gekozen materialen, de afmetingen en de huidige dakconstructie. Bij dat laatste speelt ook de bereikbaarheid en de huidige staat van het dak een belangrijke rol. Om een indicatie te geven: voor een prefab dakkapel van 2,5m op 1,5m betaal je ongeveer 4.000 euro, compleet afgewerkt.

Bron:
Hebbes

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag