7 must haves voor je terras!

1. Lounge


Of je nu in een huis of in een appartement woont, wanneer je thuis komt na een zware dag werken, wil je graag neerploffen met een drankje of een hapje. En is dat niet geweldig wanneer je dat buiten kan doen? Een leuke lounge -die je kan krijgen in verschillende stijlen, vorm en formaten- past op elk terras en geeft je toch dat tikkeltje extra rust die je aan het eind van de dag wel kan gebruiken!

2. Een eetplaats


Stel je voor: je wordt op zondag wakker en het zonnetje schijnt. Ontbijten op je terras dan maar? Eerlijk is eerlijk, op zo’n ochtend is er geen beter gevoel dan tussen de vogeltjes te genieten van een koffiekoek. Heb je geen plek voor een permanente tafel op je terras? Geen nood! Er zijn voldoende klaptafeltjes -zoals in het voorbeeld hieronder- voorhanden die je binnen de minuut uitklapt. Zet er twee stoelen bij (of gebruik je lounge), gooi er een tafellaken over en het ziet er een pak gezelliger uit!

3. Een buitenbar


Met zomerse temperaturen kan een buitenbar uiteraard niet ontbreken! Op elk terras is er wel een hoekje waarin je een leuke bar kan installeren en het leuke is… dat je het vaak zelf kan maken, want een bar uit hout is helemaal in! Heb je oude palletten liggen of restanten van een grote kist? Dan maak je hier de perfecte bar mee voor buiten. Nog een zomers likje verf en klaar!

4. Sfeerverlichting


Wanneer je familie en vrienden uitnodigt op je terras, zou het zonde zijn als je om 21u naar binnen moet omdat je geen hand voor ogen ziet. Met de juiste verlichting creëer je niet alleen een ontzettend aangename sfeer, je kan ook iets langer genieten van -het moment op- je terras.

5. Decoratie


En geen terras zonder decoratie! Oké, het maakt of kraakt je terras helemaal niet, maar een beetje aankleding is fijn niet? Komt er bezoek en wil je hen op het terras een drankje aanbieden? Dan kan je het nog feestelijker maken door een kleurrijke slinger op te hangen. Extra zomergevoel! ✓

6. Planten


Je kan slingers hangen zoveel je wil, eigenlijk weten we allemaal dat er geen betere aankleding voor je terras dan leuke, kleurrijke bloemetjes. Plant in een grote pot enkele bloembollen, die na veel tijd en liefde uitgroeien tot kleurrijke bloemen. Het geeft je terras een extra elan!

7. Groentjes


Ben je bezig met de bloempotten te voorzien van planten? Ho maar, voorzie toch nog wat plaats voor dingetjes die je nadien ook kan opeten! Heb je plaats in een hoekje, dan kan je altijd een kweekbak in huis halen om de nodige groenten en fruit te kweken. Die kan je dan ook meteen serveren bij bezoek. Maar wat kan je kweken op een terras? Wel, zo goed als alles! Van komkommers, aardbeien, sla, tomaten, pepers en paprika’s tot zo goed als alle kruiden. Komt er bezoek, dan hoef je enkel een beetje mozzarella te kopen. De tomaatjes en het basilicum groeien namelijk als kool.

Bron
Zimmo

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons