5 tips om je huis netjes opgeruimd te houden

Opruimen. Niemand doet het graag. Maar het moet toch gebeuren. Daarom dat je het best efficiënt aanpakt. In dit artikel lichten we enkele technieken toe om je huis opgeruimd te houden, zonder dat het veel moeite kost.

Wil jij af van die opruimstress? En wil je dat je huis altijd klaar is om bezoek te ontvangen? Breng deze 5 tips dan zeker in de praktijk. 

1. Maak zo goed mogelijk gebruik van opbergruimte

Vaak is er wanorde omdat spullen geen vaste plek hebben. En dan is het logisch dat ze blijven rondslingeren. Wees dus planmatig en benut je kast-, rek-, kelder- en zolderruimte optimaal. Op die manier weet je perfect waar je je spullen moet opbergen. 

Zo blijft je huis netjes en zo win je tijd. Je moet namelijk niet lang zoeken vooraleer je iets vindt. 

2. Voorkom verzamelwoede

Ben je het type dat moeite heeft om dingen weg te gooien? Maak dan van je hart een steen. Het heeft geen zin om kamers vol te duwen met spullen die je nooit zal gebruiken? Hou enkel de dingen die je echt nodig hebt en gooi/geef de rest weg. 

Tip: te veel meubels? Maak dan een selectie en schenk de resterende – bruikbare - meubels aan een kringloopwinkel. Zo stimuleer je het hergebruik van spullen, terwijl je huis rust uitstraalt. 

3. Leer je kinderen opruimen

Kinderen spelen graag en hebben vaak een berg speelgoed. Als je geen slaaf wil zijn van je kinderen en van je huishouden, leer je hen best zo vroeg mogelijk opruimen. 

Al vanaf de leeftijd van 1,5 jaar leren kinderen hoe ze hun speelgoed moeten opruimen en op welke plaats. Zo zorgt het hele gezin samen voor een opgeruimd huis. 

4. ABC = Always Be Cleaning

Een afschuwelijke gedachte, het feit dat je steeds aan het opruimen bent. Maar niets is minder waar. Smeer je een boterham in de keuken? Zorg dan dat je achteraf opruimt. Zo voorkom je een berg afwas op het einde van de dag. 

Zorg er ook steeds voor dat je opgeruimd naar bed gaat. Zo sta je met een vrij gevoel op en hoef je voor de eerste koffie niet op te ruimen. 

5. Hou vol

Het is niet omdat je een zware werkdag hebt gehad, dat je niet moet opruimen. Je zou ervan versteld staan hoe snel je woning terug een stort is. En dagelijks opruimen hoeft echt niet veel tijd in beslag te nemen. 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons