5 tips om je huis netjes opgeruimd te houden

Opruimen. Niemand doet het graag. Maar het moet toch gebeuren. Daarom dat je het best efficiënt aanpakt. In dit artikel lichten we enkele technieken toe om je huis opgeruimd te houden, zonder dat het veel moeite kost.

Wil jij af van die opruimstress? En wil je dat je huis altijd klaar is om bezoek te ontvangen? Breng deze 5 tips dan zeker in de praktijk. 

1. Maak zo goed mogelijk gebruik van opbergruimte

Vaak is er wanorde omdat spullen geen vaste plek hebben. En dan is het logisch dat ze blijven rondslingeren. Wees dus planmatig en benut je kast-, rek-, kelder- en zolderruimte optimaal. Op die manier weet je perfect waar je je spullen moet opbergen. 

Zo blijft je huis netjes en zo win je tijd. Je moet namelijk niet lang zoeken vooraleer je iets vindt. 

2. Voorkom verzamelwoede

Ben je het type dat moeite heeft om dingen weg te gooien? Maak dan van je hart een steen. Het heeft geen zin om kamers vol te duwen met spullen die je nooit zal gebruiken? Hou enkel de dingen die je echt nodig hebt en gooi/geef de rest weg. 

Tip: te veel meubels? Maak dan een selectie en schenk de resterende – bruikbare - meubels aan een kringloopwinkel. Zo stimuleer je het hergebruik van spullen, terwijl je huis rust uitstraalt. 

3. Leer je kinderen opruimen

Kinderen spelen graag en hebben vaak een berg speelgoed. Als je geen slaaf wil zijn van je kinderen en van je huishouden, leer je hen best zo vroeg mogelijk opruimen. 

Al vanaf de leeftijd van 1,5 jaar leren kinderen hoe ze hun speelgoed moeten opruimen en op welke plaats. Zo zorgt het hele gezin samen voor een opgeruimd huis. 

4. ABC = Always Be Cleaning

Een afschuwelijke gedachte, het feit dat je steeds aan het opruimen bent. Maar niets is minder waar. Smeer je een boterham in de keuken? Zorg dan dat je achteraf opruimt. Zo voorkom je een berg afwas op het einde van de dag. 

Zorg er ook steeds voor dat je opgeruimd naar bed gaat. Zo sta je met een vrij gevoel op en hoef je voor de eerste koffie niet op te ruimen. 

5. Hou vol

Het is niet omdat je een zware werkdag hebt gehad, dat je niet moet opruimen. Je zou ervan versteld staan hoe snel je woning terug een stort is. En dagelijks opruimen hoeft echt niet veel tijd in beslag te nemen. 

Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons