5 goedkope en slimme tips om je huis te beveiligen


Je woning beveiligen tegen inbraak is geen overbodige luxe. Het kan iedereen overkomen. Toch zijn er heel wat manieren om inbrekers te ontmoedigen. Want hoe meer tijd het hen kost om binnen te geraken, hoe groter de kans dat ze opgeven of gevat worden.


Geen zin om een fortuin te betalen voor een veilig huis? Dat snappen we. Daarom geven we enkele budgetvriendelijke tips voor een maximale veiligheid. 


1. Veilige leefgewoonten


Je huis veilig houden, dat heeft ook met je eigen gedrag te maken. En die heeft nogal een impact op de veiligheid van je woning. Enkele tips: 

  • Maak je huis goed zichtbaar door een goede verlichting (ook buiten) en een lage voortuin. Denk niet dat de zij- en achterkant van je woning zonder risico zijn. 60% van alle inbraken gebeurt langs de zij- of achterkant.
  • Beheer je sleutels als een bezetene, en leg ze bijvoorbeeld niet te grabbel onder een bloempot.
  • Help de inbrekers niet en laat bijvoorbeeld geen ladder rondslingeren in je tuin.
  • Sluit altijd alle ramen en deuren, je garage en tuinhuis. Ook al ben je maar ‘heel even’ weg.
  • Op vakantie? Geef je woning een bewoonde indruk. Laat je schoonmoeder je brievenbus leegmaken.

2. Sociale controle


Zorg ervoor dat je de mensen uit je buurt goed kent. In buurten waar mensen elkaar niet kennen, slaan inbrekers gemakkelijker anoniem hun slag. Waakzame buren zijn dus goud waard. Organiseer eventueel een burentoezicht. Dat is een afspraak waarbij je op elkaars woning let bij elke afwezigheid. 


3. Bouwkundige maatregelen


Sterk beveiligde buitendeuren zijn noodzakelijk. Zorg dus zeker voor stevige deuren met veiligheidscilinder, veiligheidsbeslag, veiligheidsslot met meerpuntssluiting, bijzetslot en veiligheidspin. Ook je (schuif-)ramen beveilig je best nauwgezet. 


4. Maak een lijst


Noteer al je waardevolle bezittingen met merk, serienummer, foto’s etc. in een inventaris. Zo heb je iets in handen voor je verzekeraard wanneer er toch een inbraak zou gebeuren. 


5. Let op met sociale media


Diefstallen gebeuren vaak door een kennis van een kennis. Iemand die wel wat kan zien op jouw Facebookprofiel. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met vakantieberichten. Wil je toch je vakantiepret delen met je vrienden? Scherm je sociale media dan voldoende af. 


Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons