5 goedkope en slimme tips om je huis te beveiligen


Je woning beveiligen tegen inbraak is geen overbodige luxe. Het kan iedereen overkomen. Toch zijn er heel wat manieren om inbrekers te ontmoedigen. Want hoe meer tijd het hen kost om binnen te geraken, hoe groter de kans dat ze opgeven of gevat worden.


Geen zin om een fortuin te betalen voor een veilig huis? Dat snappen we. Daarom geven we enkele budgetvriendelijke tips voor een maximale veiligheid. 


1. Veilige leefgewoonten


Je huis veilig houden, dat heeft ook met je eigen gedrag te maken. En die heeft nogal een impact op de veiligheid van je woning. Enkele tips: 

  • Maak je huis goed zichtbaar door een goede verlichting (ook buiten) en een lage voortuin. Denk niet dat de zij- en achterkant van je woning zonder risico zijn. 60% van alle inbraken gebeurt langs de zij- of achterkant.
  • Beheer je sleutels als een bezetene, en leg ze bijvoorbeeld niet te grabbel onder een bloempot.
  • Help de inbrekers niet en laat bijvoorbeeld geen ladder rondslingeren in je tuin.
  • Sluit altijd alle ramen en deuren, je garage en tuinhuis. Ook al ben je maar ‘heel even’ weg.
  • Op vakantie? Geef je woning een bewoonde indruk. Laat je schoonmoeder je brievenbus leegmaken.

2. Sociale controle


Zorg ervoor dat je de mensen uit je buurt goed kent. In buurten waar mensen elkaar niet kennen, slaan inbrekers gemakkelijker anoniem hun slag. Waakzame buren zijn dus goud waard. Organiseer eventueel een burentoezicht. Dat is een afspraak waarbij je op elkaars woning let bij elke afwezigheid. 


3. Bouwkundige maatregelen


Sterk beveiligde buitendeuren zijn noodzakelijk. Zorg dus zeker voor stevige deuren met veiligheidscilinder, veiligheidsbeslag, veiligheidsslot met meerpuntssluiting, bijzetslot en veiligheidspin. Ook je (schuif-)ramen beveilig je best nauwgezet. 


4. Maak een lijst


Noteer al je waardevolle bezittingen met merk, serienummer, foto’s etc. in een inventaris. Zo heb je iets in handen voor je verzekeraard wanneer er toch een inbraak zou gebeuren. 


5. Let op met sociale media


Diefstallen gebeuren vaak door een kennis van een kennis. Iemand die wel wat kan zien op jouw Facebookprofiel. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met vakantieberichten. Wil je toch je vakantiepret delen met je vrienden? Scherm je sociale media dan voldoende af. 


Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons