Waarom rolluiken een verstandige investering zijn?

Twijfel je over het al dan niet plaatsen van rolluiken?

Wij zetten alvast een aantal redenen op een rijtje, waarom je zou investeren in rolluiken.

7 redenen waarom rolluiken een meerwaarde bieden:  • Rolluiken schrikken zeker op het gelijkvloers dieven af. Ze zijn vaak moeilijk te forceren en vertragen vast en zeker een inbraak. Bovendien geef je mensen ook geen inkijk, waardoor waardevolle spullen aan het oog onttrokken worden.
  • Met rolluiken maak je ruimtes echt donker. Hetzelfde effect met gordijnen is quasi onhaalbaar. Rolluiken verduisteren 100% wat vaak gepaard gaat met een betere nachtrust.
  • Rolluiken werken ook isolerend. Zo blijft het binnen koeler in de zomer en houden ze de warmte vast in de winter. Een investering in rolluiken verdien je dus ook een stukje terug via je energiefactuur.
  • Tegenwoordig kun je je rolluiken zelfs vanop afstand met je smartphone bedienen. Ideaal om je woning een bewoonde indruk te geven als je met vakantie bent.
  • Je kunt je rolluiken verkrijgen in een waaier aan kleuren. Je stemt ze dus naadloos af met je gevel en ramen. Ga voor dezelfde of matchende kleuren of pak het wat gewaagder aan en ga voor contrast.
  • Omgevingsgeluid wordt door rolluiken gedempt. Zeker in stedelijk gebied kunnen rolluiken dus een dempende factor hebben.

Wist je trouwens dat als je woning ouder is dan 10 jaar en je je rolluiken laat plaatsen door een erkende vakman, je slechts 6% BTW betaalt?

Aandachtspunten rolluiken

Zijn er dan helemaal geen nadelen verbonden aan rolluiken?
 
Niet echt. Je kunt het mooi vinden of niet, maar smaak is natuurlijk persoonlijk. Het prijskaartje van rolluiken kan ook flink oplopen, maar het is in principe wel een verstandige investering.

Gemotoriseerde rolluiken vergen elektriciteit, dus je moet er wel rekening mee houden dat dat voorzien is.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons