De 5 voordelen van een carport


Je broer is net verhuisd naar een nieuwe woning. Hij leidt je rond en dat begint al meteen buiten. “Kijk, we hebben ook een carport!” roept hij enthousiast. Nou en? Een afdak om onder te parkeren, is dat nou zo bijzonder? Jij bent veel meer geïnteresseerd in de woning, maar hij begint meteen zijn verhaal over die carport. En gaandeweg besef je dat je daar eigenlijk nooit over hebt nagedacht. En dat een carport misschien toch best handig zou kunnen zijn. En wanneer je dan ook nog deze vijf redenen waarom een carport praktisch is leest, weet je een ding zeker: een carport is ook voor jullie een goed idee!


1. Een carport is goed voor de auto

Carports worden meestal gebruikt om de auto onder te parkeren. De auto blijft zo beschermd tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Ook als je auto wat ouder begint te worden, zal hij veel minder snel roestplekjes gaan vertonen wanneer je hem onder een carport parkeert. De carport verlengd de levensduur van je auto aanzienlijk.


2. Je kunt hem zelf bouwen

In tegenstelling tot een gebouw, zoals een garage, kun je een carport zelf bouwen als je handig bent. Bij de betere webshop, kun je een carport bestellen als bouwpakket. Je kunt ook aan de slag met losse bouwmaterialen, maar een compleet bouwpakket is vaak een stuk goedkoper. Je kunt de carport natuurlijk ook laten opbouwen door monteurs.


3. Het is een ideale droogloop

De carport zit meestal vast aan het huis. Het is een ideale droogloop, een manier om droog in en uit de auto te kunnen komen. Zeker als je kinderen hebt is dit handig, want dan ben je daar vaak langer mee bezig. Verder is de carport ook een geschikte plek om andere zaken droog neer te zetten, bijvoorbeeld de fietsen of het wasrek.


4. Een carport is goed voor de waarde van de woning

Een carport is een goede investering, want de waarde van de woning zal erdoor stijgen. Gemiddeld gezien zal de prijs van de carport ook het bedrag zijn waarmee de waarde van de woning stijgt. Het is dus een verbouwing die zichzelf vrijwel direct terugverdient.


5. Het is betaalbare luxe

Luxe zaken en aanbouwen zijn meestal behoorlijk duur. Toch valt dat met een carport nogal mee. Natuurlijk is de prijs sterk afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren, maar een carport is vrijwel altijd ruimschoots goedkoper dan een garage. Dat komt omdat een garage ook een fundering en wanden nodig heeft, terwijl een carport in principe alleen een overkapping is.


Parkeren op de oprit is erg makkelijk, want zo heb je een eigen parkeerplek die altijd beschikbaar is. Een carport is dan ideaal. Je kunt altijd droog in- en uitstappen, dus het is lekker comfortabel. Maar het mooiste van een carport is nog wel dat hij automatisch de waarde van de woning laat stijgen. Dat kan voor jou een extra motivatie zijn om een carport te (laten) plaatsen. Hij verdient zichzelf namelijk direct terug, dus kun jij er ‘gratis’ van genieten. Plus natuurlijk dat je auto minder snel gaat roesten en ook daarmee bespaar je op de langere termijn weer geld. Een carport is dus echt een win-win optie.

Gerelateerde artikels

Hoe brandveilig is houtskeletbouw nu echt?

Dat hout een brandbaar materiaal is, weet iedereen. Denk maar aan een kachel of een open haard waar je hout gebruikt als brandstof. Maar niet elk hout is brandhout. Dat geldt in het bijzonder voor houtskeletbouw. In tegenstelling tot wat mensen soms denken, is houtskeletbouw niet minder brandveilig dan andere bouwmethodes. Op voorwaarde uiteraard dat er volgens de regels wordt gebouwd. 
Lees meer

Klussen bij wintertemperaturen!

Lange nachten, koude dagen… de winter staat weer voor de deur. Tijd om je woning vorstproof te maken. Maar welke klussen breng je best nog snel in orde voor het kwik te sterk daalt? Met deze do’s en don’ts kom je de winter door zonder onaangename verrassingen én blijven jouw stookkosten onder controle.
Lees meer

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons