Scheidingswanden, welke zijn de mogelijkheden?

De laatste jaren zien we één trend terugkeren in het interieur, ruime open kamers. De tijd dat woonkamer, zithoek en keuken aparte delen vormden, ligt al ver achter ons. Ook de rest van het huis is opengetrokken. Toch kan het soms handig zijn om een kamer op te delen. Bijvoorbeeld om rustig te praten of kinderen op hun gemak te laten spelen. Een scheidingswand is dan handig. Welke scheidingswanden zijn er om een kamer op te delen? Habitos.be zocht het uit.

Kantoor
Het is aan te raden een duidelijke scheidingslijn te trekken tussen het wonen en het werken. In het artikel ‘Aparte kamer of scheidingswand’ bekijken we de voordelen van de twee verschillende mogelijkheden.

Glazen wandpaneel
Een andere optie in je thuiskantoor of bureau is een glazen wandpaneel. Deze geeft de ruimte een strakke en moderne toets. Dankzij glas valt er nog natuurlijk licht in de ruimte, maar ben je wel akoestisch afgesloten. 

Keuken
Tussen de woonkamer en de keuken is een natuurlijke barrière best mooi. Ga voor hoge planten. Wat ook kan, zijn hangende wanden zonder onderrail. Klassieke scheidingswanden hebben een onderrail om de stabiliteit te verhogen. Hangende wanden zijn verkrijgbaar in gelaagd glas, gezandstraald glas, lakglas, houtdecors, … Natuurlijk zijn ook combinaties van de verschillende materialen mogelijk.

Roestvrij staal
Een scheidingswand hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Roestvrij staal bespannen met ballonzijde is immers een licht en luchtig alternatief. Designer Gerald Wurz laat met de X in Balance zien, hoe het moet. Ontdek er alles over in het artikel 'X in balance: verdeel je ruimte in stijl'.

Slaapkamer
Op de slaapkamer is een gordijn mooi om de ruimte in twee op te delen. Zo kun je aan de ene kant een slaapplaats creëren en aan de andere kant een opbergplaats voor je kleren, schoenen, …

Of wat dacht je van een gordijn rond of voor je bed? Dat maakt net alles wat intiemer.

Kast en paravent
Een andere mogelijkheid in de slaapkamer is een kast plaatsen voor het hetzelfde effect als het gordijn. Hoe hoger de kast, hoe meer privacy, maar hoe minder lichtinval. Ook in de keuken is een kast als scheidingswand geen slecht idee. 

Tot slot blijft in de slaapkamer en klassieke paravent of kamerscherm dan weer een toppertje om wat meer privacy te verkrijgen. 

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons