Ontwerp online je eigen droomtuinGeen zin om een dure architect in de hand te nemen voor de aanleg of herinrichting van je droomtuin? Waag je dan zelf eens aan een ontwerp. Met de interactieve Tuincreator van Marlux gaat dat makkelijker dan je zou denken.

Tuincreator is een gratis webtool die je toelaat om een basisplan van je tuin te ontwerpen. Het programma werkt volledig via drag & drop en het resultaat kan je zowel in 2D als 3D visualiseren. Beginnen doe je met een lege tuin, waarbij je zelf de afmetingen en vorm opgeeft, of met een van de tientallen voorbeelden uit de galerij op de site. In de bibliotheek van Tuincreator vind je verschillende soorten bodembedekking, een ruim aanbod aan vegetatie, muren om gebouwen op te trekken, vijvers en zwembaden, en een heleboel accessoires om de tuin aan te kleden: van bloempotten over ligstoelen tot barbecues.

Van een initiatiefnemer als Marlux, gespecialiseerd in terrastegels en klinkers, zal het je niet verwonderen dat de bibliotheek van Tuincreator ook toegang biedt tot het volledige assortiment van de fabrikant. De integratie is echter vrij subtiel. ‘We wilden vooral een tool ontwikkelen waar een breed publiek iets aan heeft, met of zonder onze tegels’, aldus Frédéric Corman van Marlux. ‘Het unieke zit hem in de toegankelijkheid en het gebruiksgemak. In tegenstelling tot bij veel andere softwaretoepassingen kan iedereen hiermee aan de slag.’

Een account is niet per se nodig voor de site, maar registratie heeft een paar voordelen (en is bovendien gratis). Zo ben je bijvoorbeeld in staat om je ontwerpen online te bewaren of te delen met anderen via sociale netwerken. Met een druk op de knop kan je je ontwerp ook als ‘pdf-boekje’ downloaden. Daarin vind je dan de tekeningen in 2D én 3D plus een aantal tips in verband met de plaatsing en het onderhoud van tuintegels.
 
Bron:
https://blogs.tijd.be/tzine/2012/04/ontwerp-online-je-eigen-droomtuin.html?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=TZINE&utm_content=&utm_term=#ixzz1wLRDcAnf

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons