6 augustus 2015

Welke elementen in je bouwproject vragen het meeste van je budget? En welke keuzes hebben de grootste invloed op het prijskaartje?

Ruwbouw en afwerking?
Onder de ruwbouw vallen de grondwerken tot een regen- en winddichte woning. Daarna volgt de afwerking. Voornamelijk aan de binnenkant van de woning: van technieken tot verven.

Grootste kosten van ruwbouw
- Is de bouwgrond draagkrachtig of niet? Afhankelijk van het antwoord heb je een sleuffundering of een paalfundering nodig. Het resultaat kom je te weten na een grondsondering.
- Hoe groter de woning, hoe hoger de kosten. Dit is logisch want je hebt meer materiaal en werkuren nodig bij een grotere oppervlakte. Wil je kosten besparen? Dan is kleiner bouwen de boodschap.
- Grote ramen ogen mooi, maar drijven je budget op. Een grote raamoppervlakte vraagt sterkere raamprofielen en deze zijn duurder. Bovendien isoleert glas minder goed. Je verliest dus ook aan energetisch comfort.
- Materiaalkeuze beïnvloedt de prijs. De goedkoopste oplossing op een rij: voor gevelstenen is de klassieke gemetselde techniek het goedkoopst. Kies voor betonpannen in plaats van tegelpannen. Voor je buitenschrijnwerk is pvc de goedkoopste oplossing.

Kostenbepalers van afwerking
Deze kosten zijn heel wat moeilijker in kaart te brengen. Je moet rekening houden met de techniekkeuze en met de mate van afwerking.
- Hoeveel stopcontacten wil je? Voor welke tegels kies je? Allemaal keuzes die meespelen. Vooral de vloer is een hap uit je budget. Let op met grote tegels. Ze zijn duurder in aankoop en in plaatsing.
- Ga je voor de minimumvoorwaarden van de EPB-regelgeving of ga je meteen voluit? Allemaal kostenbepalers die je budget voor je technieken beïnvloeden. Aan jou de keuze of je er meteen voor gaat of deze investering houdt voor de toekomst.

Bron:
Livios.be

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag