Hoeveel kost een autolift onder je terras?

Heb je een dure wagen die je liever niet op de oprit laat staan? Logisch. Maar heb je ook geen plaats meer in de garage? Dan biedt een autolift misschien wel de juiste oplossing. Daarmee verberg je je bolide in slechts enkele minuten – hocus, pocus – onder de grond.

Niks zo stoer als op een James Bond-achtige manier je wagen ondergronds laten verdwijnen. Dankzij de premium autoliften van het Italiaanse IdealPark kan het. Het basismodel kan probleemloos een wagen tot 2.700 kg aan. Dat is ruim voldoende voor pakweg een BMW X5 of Audi Q7. Het grootste voordeel? De autolift geeft een onzichtbaar onderkomen aan je wagen. Ideaal voor wie van gemoedsrust en discretie houdt.

Valt niet op
Het dak van de lift kan in hetzelfde materiaal als je terras vervaardigd worden. Bijvoorbeeld met tegels uit natuursteen of (klei)klinkers. Hierdoor valt het ingenieuze systeem nauwelijks op. Je moet al goed kijken vooraleer je weet dat er een autolift is.

Eenvoudig in gebruik
Parkeren? Dat is kinderspel. Je brengt de lift met je afstandsbediening naar boven, je parkeert je wagen in de lift, je stapt uit en laat de wagen tot maximaal 5 meter onder de grond zakken. Zodra je wilt vertrekken, volstaat opnieuw een druk op de knop. Houd er wel rekening mee dat het even duurt vooraleer je wagen helemaal boven is.

Begin al maar te sparen
Let wel, de investering kost je een flinke duit. Je koopt het dus wellicht niet aan voor je gammele stadswagen van 14 jaar oud. De prijzen voor dit model starten vanaf 74.000 euro. Heb je nog meer geld op je bankrekening (daar brengt het momenteel toch niets op!), dan kun je ook het iets geavanceerdere model overwegen. In ruil voor minimum 125.000 euro kun je dan in de wagen blijven zitten wanneer je ‘m in deze lift parkeert. Het grootste voordeel van zo’n ondergrondse autolift? Je dure bolide is volledig uit het zicht en vormt dus minder gevaar voor potentiële autodieven.

Bron
Zimmo

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons