Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Een goede voorbereiding is essentieel

Beginnen verbouwen zonder een goed doordacht plan? Niet doen! Zet alles netjes op papier of werk met vakmensen samen. Teken uit en denk goed na over de indeling en alle noodzakelijke functionaliteiten. Waar zit de deur, waar komen de ramen en welke muren zijn dragend. Er zijn ondertussen heel wat online tools om vrij snel en makkelijk plattegronden te maken.

Vraag indien nodig een vergunning aan

Vaak is voor een aanbouw of uitbouw een vergunning nodig. Controleer altijd even of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Meerdere offertes opvragen

Doe je niet alles zelf, maar werk je met professionals samen? Vraag meerdere offertes aan. Vergelijk niet enkel de prijs, maar bekijk ook enkele gerealiseerde projecten en evalueer de garanties. Ga je met een aannemer in zee, zorg dan dat alles netjes op papier staat. Spreek deadlines af, materialen en een betaalregeling. Ben je niet helemaal zeker, laat er dan een jurist naar kijken.

Verbouw met het oog op de toekomst

Ga je voor een uit- of aanbouw, denk dan steeds toekomstgericht. Kijk wat verder in de toekomst en houdt hier rekening mee. Zo voorkom je dat je na enkele jaren spijt hebt van je realisatie. Houd ook rekening met de nieuwe normen en ga voor duurzaam. Niet alleen wordt dit steeds meer verplicht, je draagt ook je steentje bij aan een betere toekomst en voelt het vaak in een verlaagde energiefactuur.

Bron
Immovlan

Tip

Klaar om samen je huis te verkopen?

Lees onze 10 stappen naar een succesvolle verkoop!

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons