Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Een goede voorbereiding is essentieel

Beginnen verbouwen zonder een goed doordacht plan? Niet doen! Zet alles netjes op papier of werk met vakmensen samen. Teken uit en denk goed na over de indeling en alle noodzakelijke functionaliteiten. Waar zit de deur, waar komen de ramen en welke muren zijn dragend. Er zijn ondertussen heel wat online tools om vrij snel en makkelijk plattegronden te maken.

Vraag indien nodig een vergunning aan

Vaak is voor een aanbouw of uitbouw een vergunning nodig. Controleer altijd even of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Meerdere offertes opvragen

Doe je niet alles zelf, maar werk je met professionals samen? Vraag meerdere offertes aan. Vergelijk niet enkel de prijs, maar bekijk ook enkele gerealiseerde projecten en evalueer de garanties. Ga je met een aannemer in zee, zorg dan dat alles netjes op papier staat. Spreek deadlines af, materialen en een betaalregeling. Ben je niet helemaal zeker, laat er dan een jurist naar kijken.

Verbouw met het oog op de toekomst

Ga je voor een uit- of aanbouw, denk dan steeds toekomstgericht. Kijk wat verder in de toekomst en houdt hier rekening mee. Zo voorkom je dat je na enkele jaren spijt hebt van je realisatie. Houd ook rekening met de nieuwe normen en ga voor duurzaam. Niet alleen wordt dit steeds meer verplicht, je draagt ook je steentje bij aan een betere toekomst en voelt het vaak in een verlaagde energiefactuur.

Bron
Immovlan

Tip

Klaar om samen je huis te verkopen?

Lees onze 10 stappen naar een succesvolle verkoop!

Gerelateerde artikels

Wat kost een EPB-verslaggever?

Als je bouwt of uitgebreid renoveert, moet je een EPB-verslaggever inschakelen. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw project in orde is met de energetische eisen. Gezien die eisen blijven verstrengen, is het belang van een goede EPB-verslaggever ook toegenomen. Maar hoeveel betaal je voor een EPB-verslaggever? We vroegen het aan Jorn Van Herck, afdelingshoofd EPB bij studiebureau Enerdo.
Lees meer

3 verzekeringen die tussen kunnen komen bij problemen met je nieuwbouw!

Als je problemen hebt met de bouw van je nieuwbouwwoning kan je wel eens een beroep doen op een verzekering. Denk daarbij bv. maar aan het geval dat je het slachtoffer werd van vandalisme of dat je aannemer en/of architect in de fout gingen. Bij wie kan je dan eventueel aankloppen?Lees meer

Registratiebelasting of btw op de aankoop van een bouwgrond?

Op de aankoop van een grond moet u in principe registratiebelasting betalen. Maar als u een grond met een nieuwbouw koopt, kan op het grondgedeelte btw verschuldigd zijn.
Lees meer

6% BTW op afbraak en heropbouw: nu is het moment!!

Je oude huis renoveren, uitbreiden, een nieuwe woning laten bouwen, een bouwgrond vinden… Het is soms moeilijk om de juiste keuze te maken! Goed nieuws! Onlangs besliste de Ministerraad om de toepassing van het verlaagde BTW-tarief van 6% voor afbraak en heropbouw uit te breiden , en dat voor de jaren 2021 en 2022.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons