Het digitale huis

Dankzij de technologie lijken onze huizen sinds lang meer en meer op mini-netwerken. Onze woningen worden in de nabije toekomst nog intelligenter dankzij apps et digitale apparatuur. Deze apps zullen nog meer mogelijkheden bieden dan de huidige domotica en als dusdanig deel uitmaken van onze manier van leven.

Een voorbeeld : de intelligente thermostaat Nest.
Een goed voorbeeld van deze "intelligente revolutie" is de thermostaat Nest, een intelligente temperatuurregelaar die het gedrag van de bewoners 'bestudeert". In eerste instantie moet u de thermostaat handmatig aan- en afleggen, maar geleidelijk aan analyseert de themostaat het gedragspatroon van de bewoners en past zich hieraan aan. Het apparaat kan ook bestuurd worden via een app.

Een enkele app voor het hele huis : de HomeKit van Apple.
In 2014 stelde Apple de HomeKit voor. De HomeKit is een oplossing om alle domotica-elementen met een app te besturen en dit vanaf een enkel apparaat : de IPhone of de IPad.

De app smart home kan dus de verlichting, de verwarming en ook andere apparaten bedienen. Het maakt niet uit wie de huisapparatuur heeft gefabriceerd: gebruiken ze HomeKit, dan kunnen ze allemaal met een HomeKit-ondersteunende app communiceren.

Hiermee biedt Apple een handige oplossing voor het beheer van intelligente apparaten. Voor de opkomst van HomeKit werd elk apparaat bestuurd met een eigen app waardoor de apparaten niet konden samenwerken.

Verschillende exposanten op Batibouw zullen apparaten voorstellen die kunnen beheerd worden met de HomeKit.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag