Het digitale huis

Dankzij de technologie lijken onze huizen sinds lang meer en meer op mini-netwerken. Onze woningen worden in de nabije toekomst nog intelligenter dankzij apps et digitale apparatuur. Deze apps zullen nog meer mogelijkheden bieden dan de huidige domotica en als dusdanig deel uitmaken van onze manier van leven.

Een voorbeeld : de intelligente thermostaat Nest.
Een goed voorbeeld van deze "intelligente revolutie" is de thermostaat Nest, een intelligente temperatuurregelaar die het gedrag van de bewoners 'bestudeert". In eerste instantie moet u de thermostaat handmatig aan- en afleggen, maar geleidelijk aan analyseert de themostaat het gedragspatroon van de bewoners en past zich hieraan aan. Het apparaat kan ook bestuurd worden via een app.

Een enkele app voor het hele huis : de HomeKit van Apple.
In 2014 stelde Apple de HomeKit voor. De HomeKit is een oplossing om alle domotica-elementen met een app te besturen en dit vanaf een enkel apparaat : de IPhone of de IPad.

De app smart home kan dus de verlichting, de verwarming en ook andere apparaten bedienen. Het maakt niet uit wie de huisapparatuur heeft gefabriceerd: gebruiken ze HomeKit, dan kunnen ze allemaal met een HomeKit-ondersteunende app communiceren.

Hiermee biedt Apple een handige oplossing voor het beheer van intelligente apparaten. Voor de opkomst van HomeKit werd elk apparaat bestuurd met een eigen app waardoor de apparaten niet konden samenwerken.

Verschillende exposanten op Batibouw zullen apparaten voorstellen die kunnen beheerd worden met de HomeKit.

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons