Een garage of carport? De pro’s en contra’s op een rij..

Garage of carport? Wij helpen je de knoop doorhakken door alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Prijs
- Garage: Een garage is duurder dan een carport. Hoeveel duurder, hangt onder meer af van de afwerkingsgraad.
- Carport: Veel van die posten vallen weg of zijn goedkoper. Minder bouwmaterialen en minder werkuren resulteren in een lagere eindfactuur. 

Ruimte
- Garage: Neemt meer plaats in. Een inpandige garage snoeit in je vierkante meters woonruimte. - Carport: Is compacter en knipt niet in je woonvolume. Los of tegen de woning geplaatst.

Weersinvloeden
- Garage: Scoort beter als bescherming tegen de koude. Je auto is volledig beschermd - ook tegen neerslag.
- Carport: Je auto staat buiten en is dus niet beschermd tegen vriestemperaturen. Ook wind en regen en wind staan niet volledig buitenspel.

Opbergruimte
- Garage: Heeft als grote troef dat het naast een parkeerplaats ook dienst kan doen als berging, wasplaats …
- Carport: In de eerste plaats een parkeerplaats. Je kan wel opbergruimte creëren met een extra berghok. 

Veiligheid
- Garage: Alles zit in een afgesloten ruimte. Zeer veilig dus.
- Carport: Kan niet afgesloten worden en is dus minder veilig.

Architecturaal
- Garage: Gesloten constructie. Pas op dat het qua afwerking geen dure vierkante meters worden.
- Carport: Open constructie die minder licht wegneemt.

Isolatie
- Garage: Bij een garage in het bouwvolume moet je extra aandacht schenken de aan luchtdichtheid en de isolatie van de garagepoort.
- Carport: Bevindt zich buiten het bouwvolume, dus niet van tel.

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

Hoe brandveilig is houtskeletbouw nu echt?

Dat hout een brandbaar materiaal is, weet iedereen. Denk maar aan een kachel of een open haard waar je hout gebruikt als brandstof. Maar niet elk hout is brandhout. Dat geldt in het bijzonder voor houtskeletbouw. In tegenstelling tot wat mensen soms denken, is houtskeletbouw niet minder brandveilig dan andere bouwmethodes. Op voorwaarde uiteraard dat er volgens de regels wordt gebouwd. 
Lees meer

Klussen bij wintertemperaturen!

Lange nachten, koude dagen… de winter staat weer voor de deur. Tijd om je woning vorstproof te maken. Maar welke klussen breng je best nog snel in orde voor het kwik te sterk daalt? Met deze do’s en don’ts kom je de winter door zonder onaangename verrassingen én blijven jouw stookkosten onder controle.
Lees meer

Hoe pak je een aanbouw aan? 4 Tips!

Net een woning gekocht, maar mag het wat meer zijn? Overweeg dan een aanbouw of uitbouw. Zo schep je extra ruimte, al komt er wel wat bij kijken. Wij vertellen je alvast hoe je deze uit- op aanbouw efficiënt aanpakt en geen stappen over het hoofd ziet.


Lees meer

Een pelletkachel plaatsen: hoeveel kost dat?

Steeds meer mensen vallen voor een pelletkachel! Zuinig, redelijk ecologisch, performant en gemakkelijk in gebruik, het is voor veel mensen een goede keuze als bijverwarming. Sommigen, zoals ik, maken er zelfs hun hoofdverwarming van! Maar hoeveel kost een installatie?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons