Dit moet je weten over intelligente verlichting

Je hebt vandaag helemaal geen ingewikkeld en duur domoticasysyteem meer nodig om je verlichting vanop afstand te bedienen. Dat bewijzen de slimme verlichtingsets van onder andere Philips en Belkin.

We schotelen je enkele interessante weetjes voor ...
Slimme verlichting staat in verbinding met je thuisnetwerk via een meegeleverde internetbridge. Nadat je die hebt aangesloten op een stopcontact en je router, kan zo’n bridge volledig draadloos met tientallen slimme lampen communiceren.

Er bestaan starter kits met onder andere een bridge en enkele intelligente lampen. Optioneel kun je extra lampen aankopen.

Dankzij een app kun je vervolgens tijdschema’s instellen of lichten dimmen.

Moet je ’s avonds overwerken en wil je potentiële inbrekers toch laten vermoeden dat er iemand thuis is, dan schakel je de verlichting vanop afstand even in via de app.

Slimme verlichting bestaat uit high tech energiezuinige LED-lampen. Philips claimt dat haar Hue-lamp 80% minder stroom verbruikt dan een traditionele gloeilamp.

Intelligente LED-lampen gaan ontzettend lang mee. Reken op zo’n 15.000 tot 25.000 branduren.

Helemaal handig is dat je via de app ook kunt zien welke lampen thuis allemaal branden. Zo zie je zelfs wanneer je niet thuis bent dat je partner of kinderen de verlichting vergeten te doven.

Sommige fabrikanten bieden ook slimme sfeerverlichting of lichtstrips aan.

Er bestaat ook gekleurde slimme verlichting of zelfs verlichting die je met muziek kunt synchroniseren.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je slimme verlichting via andere apps zoals IFTT helemaal automatiseren. Dankzij de samenwerking met de intelligente thermostaat Nest is het zelfs mogelijk om je verwarming automatisch uit te schakelen als je de Philips Hue verlichting dooft.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Dit zegt de Belgische wetgeving over buren, bomen en hagen

Heb je last van bomen of planten van de buren? Lees eerst even na wat de nieuwe Belgische wetgeving zegt over bomen, buren en hagen
Lees meer

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons