Dit moet je weten over intelligente verlichting

Je hebt vandaag helemaal geen ingewikkeld en duur domoticasysyteem meer nodig om je verlichting vanop afstand te bedienen. Dat bewijzen de slimme verlichtingsets van onder andere Philips en Belkin.

We schotelen je enkele interessante weetjes voor ...
Slimme verlichting staat in verbinding met je thuisnetwerk via een meegeleverde internetbridge. Nadat je die hebt aangesloten op een stopcontact en je router, kan zo’n bridge volledig draadloos met tientallen slimme lampen communiceren.

Er bestaan starter kits met onder andere een bridge en enkele intelligente lampen. Optioneel kun je extra lampen aankopen.

Dankzij een app kun je vervolgens tijdschema’s instellen of lichten dimmen.

Moet je ’s avonds overwerken en wil je potentiële inbrekers toch laten vermoeden dat er iemand thuis is, dan schakel je de verlichting vanop afstand even in via de app.

Slimme verlichting bestaat uit high tech energiezuinige LED-lampen. Philips claimt dat haar Hue-lamp 80% minder stroom verbruikt dan een traditionele gloeilamp.

Intelligente LED-lampen gaan ontzettend lang mee. Reken op zo’n 15.000 tot 25.000 branduren.

Helemaal handig is dat je via de app ook kunt zien welke lampen thuis allemaal branden. Zo zie je zelfs wanneer je niet thuis bent dat je partner of kinderen de verlichting vergeten te doven.

Sommige fabrikanten bieden ook slimme sfeerverlichting of lichtstrips aan.

Er bestaat ook gekleurde slimme verlichting of zelfs verlichting die je met muziek kunt synchroniseren.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je slimme verlichting via andere apps zoals IFTT helemaal automatiseren. Dankzij de samenwerking met de intelligente thermostaat Nest is het zelfs mogelijk om je verwarming automatisch uit te schakelen als je de Philips Hue verlichting dooft.

Bron:
Hebbes.be

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen of verhuren: wat is de beste optie?

Je huis verkopen of verhuren. Twijfel je over verschillende opties? Ontdek hier alle voor- en nadelen
Lees meer

Zo kan je je inkopen in het huis van je partner

Samenwonen wanneer één van de partners al een huis heeft? Zo kan je je inkopen in het huis van je partner en mede eigenaar worden.
Lees meer

Wat is een kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend?

Bij de aankoop van een eigendom hou je er best rekening mee dat je jaarlijks kadastraal inkomen moet betalen. Maar wat is kadastraal inkomen? Hoe wordt het berekend? Welke factoren bepalen het exacte bedrag? Heeft het invloed op mijn personenbelasting? Heeft het een impact op de huurprijs van mijn eigendom? 
Lees meer

Hoe asbest verwijderen? Onze experten geven tips

Is het verplicht om asbest te laten verwijderen of mag ik dit zelf doen? Alles wat je moet weten over asbest verwijderen!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons