Zo creëer je de perfecte buitenkeuken

Als de zomer in het land is, denkt iedereen meteen aan gezellige barbecues en tuinfeestjes. Tijdens zo’n etentje is het helaas niet altijd handig om met tal van kommetjes, borden en bestek heen en weer te lopen van de keuken naar de tuin.

De ideale oplossing voor dit probleem is een buitenkeuken en wij geven je enkele tips om er een te creëren. 

1. Extra ruimte

Probeer van je buitenkeuken echt een extra ruimte of buitenkamer te maken. Richt ze in zoals je je keuken binnen zou inrichten. Zo mis je geen enkel comfort en kan je de hele zomer buiten koken en dineren. 

2. Berging

Ook je buitenkeuken heeft bergruimte nodig. Vergeet deze dus niet te voorzien. Plaats kastjes en lades om al je benodigdheden in op te bergen. Zorg voor deze bergruimtes voor een materiaal dat tegen de omstandigheden van buiten kan. Wij raden inox aan. 

3. Zitplaatsen

Net als binnen is de buitenkeuken het hart van een goed feestje of etentje. Voorzie daarom voldoende zitplaatsen zodat je gasten er samen met jou uren kunnen vertoeven. En dit hoeft niet veel te kosten. 

Een lange tafel met verschillende buitenstoelen oogt uniek en origineel. Bovendien kun je de stoelen verzamelen door ze tweedehands te kopen of eens rond te horen bij kennissen of zij toevallig nog een buitenstoel hebben die ze niet meer gebruiken. 

4. Verlichting

Vergeet geen buitenverlichting te voorzien. Ook al wordt het minder snel donker tijdens de zomer, je wilt je feestje niet laten verpesten door duisternis. 

Kaarsjes zijn zeker al een goede oplossing voor op tafel, maar voorzie toch ook een lampje in de keuken zodat je veilig kunt koken wanneer het donker wordt. 

5. Spoelbak

Een keuken moet praktisch zijn en dat is voor een buitenkeuken niet anders. Voorzie daarom zeker ook een spoelbak. Daarvoor heb je een wateraansluiting nodig die je best voor je je terras plaatst. Als je niet weet hoe je hieraan begint, doe je best een beroep op een ervaren loodgieter. 

Bron:
Hebbes


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag