25 mei 2016

De tijd dat een tuinhuis een banaal houten hokje was, ligt ook al een tijdje achter ons. Tuinhuizen zijn verkrijgbaar in heel wat materialen, vormen en afmetingen. We gidsen je even door de mogelijkheden en geven je een handig overzicht van de voor- en nadelen.

De eerste, belangrijke beslissing die je dient te nemen, is het gebruik van het tuinhuisje. Want daar hangt de materiaalkeuze nauw mee samen. Ook de oppervlakte is ook natuurlijk essentieel. Wil je er heel wat materiaal in kwijt, dan is voldoende oppervlakte natuurlijk noodzakelijk. Als je er wat materiaal in kwijt wil is een oppervlakte tussen de 6 en 14m² nodig.

De volgende materialen zijn beschikbaar voor tuinhuizen:

Houten tuinhuizen

De klassieker onder de tuinhuizen. Je hebt de keuze uit heel wat houtsoorten, dus je stemt dit tuinhuis volledig af op je smaak. Een tuinhuis uit hout dien je wel regelmatig te onderhouden tegen schimmels en insecten.

Hou er ook rekening mee dat je het tuinhuis om de 2 jaar dient te schilderen of te lakken. Een houten tuinhuis gaat heel lang mee, maar dan is een goed onderhoud wel volstrekt noodzakelijk. Hout is wel wat duurder dan andere materialen, al is het in heel wat prijsklassen te vinden.

Metalen tuinhuizen

Of het nu gaat om staal, ijzer of aluminium, dit materiaal is het makkelijkst te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen is het afspuiten met een tuinslang. Zorg ervoor dat je roest voorkomt. Zie je dit toch optreden, schuur de oppervlakte dan even af met de metaalborstel en zet er een nieuw laagje verf of antiroestproduct over.

Het materiaal is zeer duurzaam en ook licht. Veel wind kan dus het nodige gevaar met zich meebrengen. Veel meer dan er materiaal en gereedschap in opbergen, is met een metalen tuinhuis niet mogelijk. Tenzij je voor een model kiest met een dubbel wand met isolatie ertussen. Qua isolatie is een metalen tuinhuis immers niet geweldig.

PVC tuinhuizen

Licht, eenvoudig en super eenvoudig te onderhouden. Sowieso de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Deze tuinhuizen kunnen wel verkleuren en ook vervorming is mogelijk.

Polypropyleen tuinhuizen

Robuust, zonder onderhoud en eenvoudig te monteren. De andere naam is kunsthars. Het enige nadeel van dit soort tuinhuizen is het kostenplaatje.

Bekijk je budget, bepaal je smaak en maak je keuze. Wil je zolang mogelijk genieten van je tuinhuis, zorg dan voor een fundering. Dit kan beton of hout zijn, maar is essentieel als je je tuinhuis stabiel wil krijgen én houden.

Bron:
Immovlan


Twitter Facebook Google-plus

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag