6% BTW op nieuwbouw?

Deze verlaging zou alleen betrekking hebben op de eerste schijf van 60.000 euro. Een dergelijke tijdelijke verlaging van het BTW-tarief voor de aankoop van een nieuw gebouw, “voor eigen gebruik of als investering, met een maximale oppervlakte van 190 m2 voor een huis en 100 m2 voor een appartement”, zou “een sterk signaal van de overheid” zijn, benadrukt de organisatie. Er wordt eraan herinnerd dat een variant van deze maatregel al “met succes” was uitgevoerd tijdens de financiële crisis van 2008.

Deze maatregel “is essentieel omdat de verkoop sinds maart met de helft is gedaald. In het eerste kwartaal van 2020 was het aantal hypotheekleningen al met 22,5% gedaald, en dit cijfer bereikte 44% voor de maand april”. De beroepsvereniging vraagt dat vanaf 1 juli aanstaande een BTW-verlaging wordt toegepast, “om de dalperiode (zomervakantie) voor de verkoop van woningen optimaal te benutten en zo een deel van de achterstand in de verkoop te verkleinen”.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons